Közélet

Tuzson: már több mint 600 ezren küldték vissza a konzultációs kérdőívet

Tuzson: már több mint 600 ezren küldték vissza a konzultációs kérdőívet

2017. május 2., kedd
Tuzson: már több mint 600 ezren küldték vissza a konzultációs kérdőívet
tuzson_bence1_gs

Már több mint 600 ezren küldték vissza a nemzeti konzultáció kérdőívét - mondta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár kedden a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Tuzson Bence

közölte: május 6-áig kézbesítik a kérdőíveket, amelyeket május 20-áig lehet visszaküldeni. Az államtitkár arról is beszélt, hogy a kormányzat dolgozik a Brüsszel által a nemzeti konzultációval összefüggésben megfogalmazott szórólapszerű levél tételesen megcáfolásán. Tuzson Bence szerint Brüsszel félreérti a konzultáció kérdéseit. Leszögezte: azok az Európai Unió megújítását szolgálják, ez egy európai párti kérdőív. Sok kérdésben egyetértünk, vannak azonban olyanok, amelyekben nem engedhetünk, mert azok nem szolgálják Magyarország érdekeit - fogalmazott, utóbbiak közé sorolva a migráció vagy a rezsicsökkentés témakörét. Az M1 aktuális csatornának Tuzson Bence azt mondta: a nemzeti konzultáció országjárásra indul, amelyet a kormányzat által felkért szakemberek, illetve a kormányzat képviselői tartanak annak érdekében, hogy világossá tegyék a kormányzati álláspontot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.