Bulvár

Szombaton sem pihentek a vásárhelyi állatvédők

Szombaton sem pihentek a vásárhelyi állatvédők

2017. május 28., vasárnap
Szombaton sem pihentek a vásárhelyi állatvédők
algyo_3

Ezúttal Székkutason és Algyőn hívták fel a figyelmet az állatvédelemre és a felelős állattartásra a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének önkéntesei. Székkutas történetében egyébként nem volt még példa arra, hogy állatvédők települjenek ki a községbe.

Újabb mozgalmas szombatot tudhat maga mögött a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. Május 27-én a megye két településén, Székkutason és Algyőn várták a lakókat prevenciós programokkal, valamint felhívták a figyelmet a felelős állattartás fontosságára. Székkutason a szökőkút mellé invitálták az érdeklődőket az egyesület önkéntesei.

Balogh Ernő

, a szervezet elnöke elmondta, a község történetében ez volt az első alkalom, hogy állatvédők települtek ki, így mindenképpen folytatni kell a megkezdett preventív munkát. Hozzátette, a közeli sportpályán zajló sport- és gyereknapi rendezvényeknek köszönhetően sokan keresték fel az egyesületet. Főként a helyes állattartásról, különböző állatbetegségekről, valamint jogszabályokról érdeklődtek az emberek, de nagy hangsúlyt kapott az ivartalanítás fontossága is. Algyőn a már hagyományos családi-, gyermek- és ifjúsági napokon vettek részt az egyesület önkéntesei szombaton. Itt a játékos foglalkozások mellett a gyerekek állatvédelmi tesztet is kitölthettek, a szülők pedig felvilágosítást kaphattak a kutya- és macskatartás írott és íratlan szabályairól. Szintén kiemelt szerepet kapott a szervezet ivartalanítási programjának népszerűsítése.

Genye Helga

és

Szili Éva

önkéntesek zsűriként részt vettek a kutyaszépségverseny is, ahol idén Tappancsot választották Algyő legszebb kutyájának. A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületével legközelebb június 10-én találkozhatnak az érdeklődők, akkor a hódmezővásárhelyi Interspar áruházban tartanak tanácsadással egybekötött állateledel gyűjtést.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.