Bulvár

Szerb embercsempésszel szemben emelt vádat az ügyészség

Szerb embercsempésszel szemben emelt vádat az ügyészség

2017. május 26., péntek
Szerb embercsempésszel szemben emelt vádat az ügyészség
Illegális bevándorlás - Elkészült a második sor kerítés

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy szerb állampolgárral szemben, aki 2015. augusztusában nyújtott segítséget migránsoknak a szerb-magyar határ illegális átlépéséhez.

A vádirat szerint a vádlott 2015. augusztus 26-án reggel hat óra körül gépjárműjébe tizennyolc szír állampolgárt vett fel Röszke közelében azért, hogy őket Nyugat-Európa felé vigye. A vádlott a gépkocsit három héttel korábban hozta át az ország területére, abból a célból, hogy migránsokat szállíthassanak vele. A vádlott 200 eurót kért személyenként a szállításért. Az elindulást követően mintegy húsz perccel a rendőrök a gépkocsit igazoltatták, ekkor a vádlott a gépkocsiból kiszállt és elmenekült. A migráns személyek magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták. Az elkövetőt később nemzetközi elfogatóparancs alapján Koszovóban fogták el. A szállítás során a migránsok a gépkocsi raktérében tartózkodtak, ahol a szellőzés nem volt megfelelő, a levegő hőmérséklete percek alatt meghaladta a harminc fokot, a zsúfoltság miatt mozgásra nem volt lehetőség, így az utazás a szállított személyek testi-lelki gyötrelmével járt. A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő elkövetőt az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva, vagyoni haszonszerzés végett, a csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja. A kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekmény elkövetésével vádolt elkövetővel szemben az ügyészség börtönbüntetés kiszabását és a vádlott Magyarországról történő kiutasítását indítványozza. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.