/

Szerb embercsempésszel szemben emelt vádat az ügyészség

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Illegális bevándorlás - Elkészült a második sor kerítés

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy szerb állampolgárral szemben, aki 2015. augusztusában nyújtott segítséget migránsoknak a szerb-magyar határ illegális átlépéséhez.

A vádirat szerint a vádlott 2015. augusztus 26-án reggel hat óra körül gépjárműjébe tizennyolc szír állampolgárt vett fel Röszke közelében azért, hogy őket Nyugat-Európa felé vigye. A vádlott a gépkocsit három héttel korábban hozta át az ország területére, abból a célból, hogy migránsokat szállíthassanak vele.

A vádlott 200 eurót kért személyenként a szállításért. Az elindulást követően mintegy húsz perccel a rendőrök a gépkocsit igazoltatták, ekkor a vádlott a gépkocsiból kiszállt és elmenekült. A migráns személyek magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták. Az elkövetőt később nemzetközi elfogatóparancs alapján Koszovóban fogták el.

A szállítás során a migránsok a gépkocsi raktérében tartózkodtak, ahol a szellőzés nem volt megfelelő, a levegő hőmérséklete percek alatt meghaladta a harminc fokot, a zsúfoltság miatt mozgásra nem volt lehetőség, így az utazás a szállított személyek testi-lelki gyötrelmével járt.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő elkövetőt az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva, vagyoni haszonszerzés végett, a csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja. A kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekmény elkövetésével vádolt elkövetővel szemben az ügyészség börtönbüntetés kiszabását és a vádlott Magyarországról történő kiutasítását indítványozza. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Default thumbnail
Előző sztori

Kósa: Botka veszélyes a magyar emberek biztonságára

Default thumbnail
Következő sztori

Baleset okozóját keresi a rendőrség

Legutóbbi hasonló cikkek