Simicskó Szegeden: Hihetetlen játszmákat folytat a migránsokkal Soros + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

simicsko_istvan_nemzeti_forum19_gs

Európa vagy modernizálja az iszlámot, vagy megszűnik létezni – jelentette ki a nemzeti konzultációval kapcsolatos újszegedi fórumán Simicskó István. A honvédelmi miniszter a Délvidék Házban kifejtette, sordöntő időszakot élünk, így minden magyarnak ki kell állnia az ország mellett.

„A rendőrség a katonákkal együtt jelenleg is komoly határvédelmi feladatot lát el az illegális migrációval szemben” – kezdte Simicskó István azt a teltházas kedd esti fórumát, amit Újszegeden tartott a nemzeti konzultációról.

A honvédelmi miniszter leszögezte, természetesen mindenkivel szemben, vallástól, kultúrától és származástól függetlenül humanitáriusnak kell lennünk, azonban érdemes mérlegelni azt, hogy az illegális bevándorlók milyen károkat okoznak Európa számára. Mára bizonyossá vált, hogy a határsértők többsége elsősorban nem is háborús övezetből menekül, hanem a jobb élet reményében hagyja el a szülőföldjét. Továbbá felmerül a kérdés, hogy a nagy részük miért fiatal férfi, aki otthon védhetné, támogathatná családját. Ezzel ellentétben 20-30 útlevéllel és 8-9 okostelefonnal kelnek útra, ami azt igazolja, hogy szervezett formában veszik az irányt Európa felé.

„2015-ben 400 ezer migráns lépte át a magyar határt, így a kormánynak kötelessége volt intézkedni. A déli határon fizikai határzárat építettünk, amivel megállítottuk a többezres tömegeket, azonban egyedül nem vagyunk képesek megoldani a népvándorlás kérdését” – fejtette ki a politikus, aki szerint bármikor ideérhet egy nagyobb migránsáradat, ugyanis több millióan vannak úton. „Más a kultúrájuk és a vallásuk, így nem tudnak és nem is akarnak más szokásokhoz, hagyományokhoz alkalmazkodni. Az iszlám által ők Európát a hitetlenek földjének tartják, a kereszténységet semmibe nézik. Emiatt két lehetőség előtt állunk: Európa vagy modernizálja az iszlámot, vagy megszűnik létezni. A fennmaradás a tét” – tette hozzá.

Véleménye szerint egyik legnagyobb probléma, hogy háttérerők, azaz külföldi milliárdosok támogatják a bevándorlást és hihetetlen játékot űznek a migránsokkal. Közéjük tartozik Soros György is. A honvédelmi miniszter felfoghatatlannak tartja, hogy a magyar származású amerikai üzletembernek mi érdeke fűződik ahhoz, ha a keresztény kontinenst elárasztja a muzulmán vallás. „Brüsszelben barátként tekintenek Soros Györgyre, ez is befolyásolhatja azt, hogy az Európai Unió nem hoz értelmes döntéseket. Arról akarnak dönteni, hogy kikkel éljünk, hány főt fogadjunk be, és a tagállamok között 160 ezer migránst szétosztásáról határoztak. Ez ellen szállt szembe Magyarország és Szlovákia, amiért feljelentettek bennünket, holott csak mi befolyásolhatjuk az életünket. Sorsdöntő időket élünk, amikor ki kell állnunk az országért, magunkért. Aki a bevándorlást támogatja – legyen az külföldi hatalom, vagy hazai ellenzéki politikai párt – az nem a magyar érdekek mellett áll” – egészítette ki. Ezért van szükség arra, hogy a magyarok véleményt alkossanak és kinyilvánítsák azt a nemzeti konzultáción.

simicsko_istvan_nemzeti_forum10_gs

A fórumon kérdésként merült fel, hogy például Röszkénél megtudják-e a katonák védeni a határt, ha a bevándorlást támogató Angela Merkelt az ősszel ismét kancellárrá választják Németországban. Simicskó válaszolt: a kerítést felépítették és szigorú biztonsági rendszert alakítottak ki, így nem fordulhat elő még egyszer, hogy áttörik a határzárt.

Magyarország hogyan segít Szírián? – érdeklődtek a résztvevők. „A válságövezetekbe katonai és civil segítséget küldünk, jelenleg 13 országban 1000 magyar katona tölt missziós szolgálatot. Irakban és Afganisztánban is jelen vagyunk. Ez több tízmilliárd forintos költséget jelent” – reagált a miniszter.

„A kormány a választásokig távolítsa el a hazugságokat tartalmazó plakátokat. Mivel az ezeken lévő üzenetek rágalmazóak, ezért erre törvényi lehetőség is van” – érkezett a kérés. Simicskó István válaszában elmondta, sajnos leépült a politikai kultúra az országban, a parlamentben is olyan beszédstílust engednek meg maguknak egyes politikusok, amire a rendszerváltás óta nem volt példa.

A fórum végén B. Nagy László országgyűlési képviselő köszönetet mondott azoknak a katonáknak, akik jelenleg is védik a határt, s ezzel a szegediek biztonságát is. Még elmondta, a legközelebbi nemzetkonzultációs fórum május 18-án, csütörtökön Mórahalmon és május 23-án, kedden a szegedi Dóm téren lesz. Előbbi településre Hollik István KDNP-s képviselő, a megyeszékhelyre Kubatov Gábor, a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség országos pártigazgatója és alelnöke látogat el.

A nemzeti konzultációt egyébként már több mint egymillióan töltötték ki. Ha Ön még nem tette meg, itt válaszolhat a kérdésekre.

A Simicskó Istvánnal készített nagyinterjúnkat csütörtök reggel olvashatják a SZEGEDma.hu-n.

no images were found

Előző sztori

Balog: a családorvosok nemcsak a gyógyításban, hanem az egészségre nevelésben is kulcsszereplők

Következő sztori

Több mint félmilliárd forintból alakítják ki a szegedi levéltár új raktárát