Közélet

Rétvári Bence: a sportlétesítmény-fejlesztés háromszorosan megtérül az egészségügyben

Rétvári Bence: a sportlétesítmény-fejlesztés háromszorosan megtérül az egészségügyben

2017. május 19., péntek
Rétvári Bence: a sportlétesítmény-fejlesztés háromszorosan megtérül az egészségügyben
Rétvári Bence; ADENAUER, Konrad

Minden sportlétesítmény-fejlesztésre költött forint háromszoros megtakarítást eredményez az egészségügyi kiadásokban - mondta Rétvári Bence államtitkár a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) jubileumi, 30. küldöttgyűlésén pénteken.

A Magyar Tudományos Akadémia Kodály-termében tartott eseményen az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára köszönőbeszédében kiemelte, az MDSZ évente 300 ezer diákot mozgat meg a rendezvényeivel. "A szervezet kiemelten foglalkozik a tehetséggondozással, amit a kormány az anyagi támogatás mellett a mindennapos testnevelés bevezetésével segített az utóbbi években" - tette hozzá

Rétvári Bence

. Hangsúlyozta, hogy a gyerekek sportolását befektetésként is lehet kezelni, hiszen minden, sportlétesítmény-fejlesztésre költött forint háromszorosan térül meg a későbbiekben, ugyanis ennyivel kevesebbet kell az egészségügyre költeni. Rétvári Bence fontosnak nevezte, hogy évről évre többen jelentkeznek a testnevelő-tanári képzésekre: a korábbi száz körüli létszámmal szemben manapság évi háromszáznál is több hallgató kezdi el a tanulmányokat. "Nyolc éve a gyerekek alig öt százaléka mozgott egy héten legalább ötször a testnevelés órák keretein kívül, mára ez a szám 15 százalékra nőtt. Ebben pedig hatalmas szerepe van az MDSZ-nek és az általa szervezett diákolimpiának" - mondta az államtitkár. Rétvári Bence hozzátette, az iskolai keretekben tartott úszásoktatásnak alapvetőnek kell lennie mindenhol, ennek érdekében az első ütemben 25 település kapott tanuszodát, a második ütemben pedig további 26 létesítmény épül majd országszerte. A jubileumi közgyűlésen a szervezet korábbi elnökei mellett a mostani vezető, a korábbi világbajnok öttusázó

Balogh Gábor

is felszólalt. Kiemelte, amikor 2012-ben elnöknek választották, a legfontosabb feladata az MDSZ pénzügyi stabilitásának megteremtése volt. "Az, hogy itt vagyunk a 30. születésnapon, azt mutatja, ezt sikerült megvalósítani" - mondta Balogh Gábor. A beszédek után jubileumi elismeréseket adtak át az MDSZ korábbi vezetőinek, valamint egykori és jelenlegi dolgozóinak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.