Pszichiátriai betegek alkotásai a Fekete házban

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

psychart1

Pszichiátriai kezelés alatt állt művészek alkotásaiból nyílik kiállítás a szegedi Fekete házban: az elgondolkodtató, sokszor megrázó festmények terápiás céllal készültek, hogy elősegítsék a pszichiátriai és mentális betegek gyógyulását. A „PsychArt – Művészet és Pszichiátria” című kiállítást május 5-én, pénteken 17 órakor nyitják meg a Fekete ház emeleti kiállítótermében.

Elgondolkodtató, megrázó festményeket láthatnak az érdeklődők a Fekete ház új időszaki kiállításán. A PsychArt című tárlaton pszichiátriai kezelés alatt állt betegek alkotásait mutatják be. A tárlat két intézmény alkotásaiból válogat: a Budapest Art Brut Galéria és a szegedi Pszichiátriai Klinika Foglalkoztatói Műhelye mutatkozik be.

A kiállításon látható festmények egyénileg és csoportmunkában, egyfajta terápiás céllal készültek, hogy támogassák a pszichiátriai és mentális betegek gyógyulását, rehabilitációját. A tárlaton megjelennek a különböző arcképek, nonfiguratív alkotások csakúgy, mint a halállal, az elmúlással vagy éppen a Nap születésével kapcsolatos festmények.

A „PsychArt – Művészet és Pszichiátria” című kiállítást május 5-én, pénteken 17 órakor nyitják meg a Fekete házban. A tárlat szeptember 1-ig látogatható minden nap 10-18 óra között.

Előző sztori

Felgyorsítaná az áfacsökkentést az MSZP + FOTÓK (FRISSÍTVE)

Következő sztori

Még nem késő Ügyfélkaput nyitni