Kultúra

Pszichiátriai betegek alkotásai a Fekete házban

Pszichiátriai betegek alkotásai a Fekete házban

2017. május 4., csütörtök
Pszichiátriai betegek alkotásai a Fekete házban
psychart1

Pszichiátriai kezelés alatt állt művészek alkotásaiból nyílik kiállítás a szegedi Fekete házban: az elgondolkodtató, sokszor megrázó festmények terápiás céllal készültek, hogy elősegítsék a pszichiátriai és mentális betegek gyógyulását. A „PsychArt – Művészet és Pszichiátria” című kiállítást május 5-én, pénteken 17 órakor nyitják meg a Fekete ház emeleti kiállítótermében.

Elgondolkodtató, megrázó festményeket láthatnak az érdeklődők a Fekete ház új időszaki kiállításán. A PsychArt című tárlaton pszichiátriai kezelés alatt állt betegek alkotásait mutatják be. A tárlat két intézmény alkotásaiból válogat: a Budapest Art Brut Galéria és a szegedi Pszichiátriai Klinika Foglalkoztatói Műhelye mutatkozik be. A kiállításon látható festmények egyénileg és csoportmunkában, egyfajta terápiás céllal készültek, hogy támogassák a pszichiátriai és mentális betegek gyógyulását, rehabilitációját. A tárlaton megjelennek a különböző arcképek, nonfiguratív alkotások csakúgy, mint a halállal, az elmúlással vagy éppen a Nap születésével kapcsolatos festmények. A „PsychArt – Művészet és Pszichiátria” című kiállítást május 5-én, pénteken 17 órakor nyitják meg a Fekete házban. A tárlat szeptember 1-ig látogatható minden nap 10-18 óra között.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.