Kultúra

Pacsika Lia textilművész állít ki a DÉMÁSZ Galériában

Pacsika Lia textilművész állít ki a DÉMÁSZ Galériában

2017. május 2., kedd
Pacsika Lia textilművész állít ki a DÉMÁSZ Galériában

Május 8-án 17 órától Prokai Gábor képzőművészeti lektor nyitja meg Pacsika Lia textilművész "Ajtómesék- Kelmebeszélyek" című előre- és visszatekintő kiállítását a DÉMÁSZ Galériában.

"Az ajtó olyan valami, ami egy másik térbe enged bejutni bennünket. Vannak virtuális ajtók, amik egy, a miénktől nagyon is eltérő szellemi világra nyílnak. Mások kultúrájára, a mások szentségeire. Tisztelettel illik belépni rajtuk. Most kiállított kollázsaimnak, objektjeimnek, vagy inkább ”szubjektjeimnek” alapanyaga valaha volt ajtók töredékei. Félfa, küszöb, zár, kilincs, kulcs, lakat, sarokvas, ácskapocs, ezek nem csak az enyészet esztétikumát hordozzák, de fellelhetők bennük a múlt üzenetei is, amik a jelenben továbbgondolhatók. Ezek az ajtótöredékek inspiráltak mesélésre, játékra, festésre, fűrészelésre, kalapálásra engem, aki eddig kelmék, vásznak, madzagok, aranyszálak szövedékében éltem. Ezt idézi a Kelmebeszélyek c. válogatás" - nyilatkozta Pacsika Lia

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.