Közélet

Nyílt napot rendezett a szegedi Szent Gellért Szeminárium + FOTÓK

Nyílt napot rendezett a szegedi Szent Gellért Szeminárium + FOTÓK

2017. május 23., kedd
Nyílt napot rendezett a szegedi Szent Gellért Szeminárium + FOTÓK
szentgellert_szeminarium_nyiltnap

A hagyományos nyílt napra olyan középiskolás vagy már érettségizett fiatalok érkeztek, akik hívást éreznek a papi szolgálatra. Hárman közülük már készülnek az idei felvételire, és ezért látogattak el a Szemináriumba. A vendégek a nyílt nap során találkozhattak a papnövendékekkel és elöljáróikkal, megismerhették az intézmény napirendjét és programjait, valamint megtekintették a Szemináriumot, illetve a szomszédságában álló Gál Ferenc Főiskola épületét.

A délelőtt során

Lőrincz Dávid

(IV. éves) és

Bartus Ervin

(III. éves) papnövendékek tettek tanúságot hivatásukról.

Veréb László

spirituális atya elmélkedésében

Sieder Köder Izajás

meghívása alkotásán keresztül beszélt arról, hogy az Istentől jövő hivatás nem csak a személynek, hanem rajta keresztül az egész közösségnek is szól. A szeminárium Szent Imre kápolnájában a közös szentmisét

Serfőző Levente

prefektus mutatta be. A közös ebédet követően a Fogadalmi templom és a Szegedi Dóm Látogatóközpont várta a vendégeket. Szegeden az idei tanévben tizenhat papnövendék készül a papi szolgálatra. A tanulmányok, a pasztorális gyakorlat és lelkiélet az itt töltött idő három pillérét jelentik. A szeminárium életéről és aktuális eseményeiről a közösségi oldalon és az intézmény honlapján lehet tájékozódni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.