Néptáncfesztivált rendeznek Deszken

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

deszkineptanc

Néptáncfesztiválnak ad otthont a Deszki Faluház május 13-án, szombaton, ahol a dél-alföldi régió táncos hagyományainak megőrzése a cél.

„Rözögtessük mög!” – Dél-alföldi Szóló- és Páros Táncok Országos Versenyfesztiválja néven rendeznek néptáncfesztivált május 13-án, szombaton 11 órától a Deszki Faluházban. A Tiszavirág Néptáncegyesület Deszk szervezésében egy hiánypótló kezdeményezés lát ezzel napvilágot. A „Rözögtessük mög!” fesztivál célja, hogy a dél-alföldi régió táncos hagyományai ne merüljenek a feledés homályába. A versenyre több mint nyolcvanan jelentkeztek, a szervezők az ország minden tájáról várják a táncosokat, akik hat korcsoportban mérik össze tudásukat.

A szakmai zsűri tagjai lesznek Juhász Zsolt zsűrielnök, Harangozó díjas táncművész, a Duna Művészegyüttes vezetője, Farkas Tamás, a Népművészet ifjú mestere, örökös aranysarkantyús táncos, Busai Norbert, a Népművészet ifjú mestere, örökös aranysarkantyús táncos, Táncház díjas pedagógus, Busai Zsuzsanna, a Népművészet ifjú mestere, örökös aranygyöngyös táncos, valamint Furik Rita, koreográfus, rendező, jelmeztervező.

A verseny 16 óráig tart, majd 17 órától eredményhirdetésre kerül sor, azt követően pedig gálaműsor veszi kezdetét a díjazottakkal. Az est befejezéseként egy fergeteges táncház várja a néptánc szeretőket.

Előző sztori

Kajak-kenu: a megszokott magas szintet hozná a Démász Szeged VE

Default thumbnail
Következő sztori

Labdarúgás: péntek délben Nagygoricán lesz a magyar-török negyeddöntő az U17-es Eb-n

Legutóbbi hasonló cikkek