Megtartották a ballagást az SZTE Gyakorlóban + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

sagvari_ballagas047kf

Az SZTE Gyakorló Gimnáziumban is batyut akasztottak a végzősök nyakába, szombat délelőtt az iskola körbejárásával búcsúztatták tanulmányaikat a diákok.

Folytatódnak a ballagási ünnepségek, szombat délelőtt a Deák Ferenc Gimnázium mellett az SZTE Gyakorló Gimnáziumban is elbúcsúztatták a végzősöket. A hagyományokat követve a tanulók körbejárták középiskolájukat, majd ünnepségen vettek részt a rokonok és barátok társaságában.

A ballagók még közelről sem lélegezhetnek fel: pénteken a horvát, német, szerb és szlovák nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival megkezdődött a 2016/2017. tanév május-júniusi érettségi időszaka. Ez a vizsgaidőszak a 26. a 2005-ben bevezetett kétszintű érettségi rendszerben.

Az Oktatási Hivatal MTI-hez eljuttatott tájékoztatója szerint május 5. és június 30. között a középiskolákban – valamint a 20 fővárosi és a megyei kormányhivatal szervezésében – 1.170 vizsgahelyszínen szervezik meg az érettségi vizsgákat. Az írásbeli vizsgák május 5-étől május 26-áig tartanak.

Az emelt szintű szóbeli vizsgák kezdő időpontja június 8., végső időpontja pedig június 15. lesz, a középszintű szóbeli vizsgák időszaka a június 19-30 időszakra esik.

Az érettségi vizsgák szervezése, a vizsgák előkészítése a 2005 őszén bevezetett, és azóta eredményesen működő szakmai és biztonsági eljárásrend szerint, az Oktatási Hivatal szakmai irányításával – a fővárosi és a megyei kormányhivatalok, valamint a járási hivatalok közreműködésével – az előre tervezett ütemezés szerint folyik. Hétfőn a magyar nyelv és irodalom vizsgákkal folytatódnak az érettségik.

no images were found

Előző sztori

Mosolygós séta szakadó esőben

Következő sztori

Novák Katalin: jövő évtől kelengyével támogatják a hátrányos helyzetű családokat