Közélet

Már csak öt nap van a személyi jövedelemadó-bevallások leadására

Már csak öt nap van a személyi jövedelemadó-bevallások leadására

2017. május 18., csütörtök
Már csak öt nap van a személyi jövedelemadó-bevallások leadására

Már csak öt nap van a személyi jövedelemadó-bevallások leadására, amit az adózók még szombat délelőtt is megtehetnek a budapesti Eurocenterben - közölte a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a Bécsi úti bevásárlóközpontban a NAV munkatársai várják az ügyfeleket fél 9-től délután 1 óráig a bevallási tervezetek véglegesítésére, de a szakemberek a papíralapú bevallás kitöltésében is segítenek. Korábban postán csaknem 820 ezren kapták meg a bevallási tervezetet a NAV-tól. Az adóhivatal felhívta a figyelmet, hogy akiknek visszajár a befizetett adóból vagy fizetniük kell a bevalláskor és részletfizetést kérnének, azoknak a bevallási tervezet személyre szabott mellékletét kell kitölteni és visszaküldeni május 22-ig. Emellett mindenki, aki maga készít szja-bevallást, vagy a tervezetet fogadja el - sőt még az az egyéni vállalkozó is, aki februárban nem nyilatkozott a felajánlásról, május 22-én éjfélig rendelkezhet adója 1+1 százalékáról. A NAV tájékoztatott arról is, hogy akik elakadnak a tervezet jóváhagyásában, esetleges kiegészítésében, vagy a felajánlásban, az adóhivatal általános tájékoztató rendszerét hívhatják. A hivatal munkatársai munkanapokon 8.30-tól 18 óráig, hétvégén 8.30-tól 13.30-ig fogadják a személyi jövedelemadózással kapcsolatos kérdéseket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.