Lósport: a Lázár fivérek győzelmével ért véget a 35. Nemzetközi Fogathajtó Verseny Fábiánsebestyénben

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

fabiansebestyen_negyesfogat_csapatverseny_eredmenyhirdetes

A várakozásoknak megfelelő eredmény született az idénynyitó fogathajtó versenyen, Fábiánsebestyében. Lázár Vilmos összetettben megnyerte a kettesfogathajtók versenyét, testvére Lázár Zoltán pedig a négyesfogathajtók között bizonyult összetettben a legjobbnak. Utóbbiaknál a csapatversenyt is a magyarok nyerték, így bizakodva készülhetnek az idei világversenyekre. Többen is megerősítették, hogy a Kinizsi Parkban a rendezés és a pálya nehézsége világszínvonalú volt, s a felkészülés egyik legfontosabb állomásaként teljesítették a versenyszámokat. A szervező bizottság elnöke Farkas Sándor sikeresnek értékelte az elmúlt négy napot és ígéretet tett, hogy 2018-ban is nemzetközi versenynek kíván otthont adni a fábiánsebsetyéni fogathajtó pálya, ahol hamarosan ismét elkezdődik a szervezés.

Egyéni és csapat magyar győzelem a négyeseknél

Összetettben a 4* négyesfogathajtók versenyét a nyolcszoros magyar világbajnok Lázár Zoltán (166,85) nyerte, a második helyezett a svájci FEI Fedeles Világkupa ezüstérmes Jérome Voutaz (180,20), a harmadik a holland Bram Chardon (181,04) lett.

A mai eredmények tükrében a magyarok nyerték az összetett csapatversenyt a nemzetközi fogathajtóversenyen a négyeseknél, hiszen Dobrovitz József, ifj. Dobrovitz József és Lázár Zoltán összesített pontszáma 344,04 lett. A második helyezett Csehország (403,98), a harmadik Hollandia (412,14) csapata lett.

A vasárnapi akadályhajtást a négyesfogathajtók mezőnyében a cseh Jiri Nesvacil Jr. nyerte meg, alapidőn belül hibátlan hajtással, míg másodikként végzett Lázár Zoltán (1,23), a harmadik helyen pedig a svájci Jérome Voutaz (3,00) fejezte be a versenyszámot.

A 2* négyesfogathajtó kategóriában Szabó Lajos 37,59-cel teljesítette az akadályhajtást, így összetettben 315,43-mal zárta a versenyt.

Hármas magyar siker a kettesfogatoknál

Összetettben három magyar hajtó állhatott dobogóra a kettesfogatoknál a 35. Fábiánsebestyéni Nemzetközi Fogatversenyen. Az élen a tizenegyszeres világbajnok Lázár Vilmos (136,70) végzett, megelőzve a második helyezett szintén magyar ifj. Nagy Tibort (153,44), illetve a harmadik helyen záró Hódi Károlyt (154,01).

A vasárnapi akadályhajtás a ketteseknél legjobban ifj. Nagy Tibornak sikerült, aki alapidőn belül, hibátlanul teljesítette a pályát. Második helyen zárt Farkas László (0,76), míg a harmadik helyezést Sipos Zoltán (0,82) tudhatja magáénak a kettesfogatok mezőnyében, a maratonhajtás versenyszámban.

Default thumbnail
Előző sztori

Nógrádi György: a jövő heti észak-rajna-vesztfáliai tartományi választás lesz a legfontosabb

Default thumbnail
Következő sztori

Hétfői programajánló: Kosztolányi-válogatás, KZ-oratórium

Legutóbbi hasonló cikkek