Labdarúgás: újrajátsszák a Soroksár – Szeged 2011-Grosics Akadémia bajnokit

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szeol_szeged_2011_37_gs

A Magyar Labdarúgó-szövetség versenybizottsága úgy határozott, hogy a május 3-án, 3–1-es hazai vezetésnél, a 61. percben, villámlás miatt félbeszakadt a Soroksár SC–Szeged 2011-Grosics Akadémia NB II-es bajnoki mérkőzést május 17-én, 17.30-tól újra kell játszani – írta meg a nemzetisport.hu.

A Labdarúgás Versenyszabályzata szerint ha a kedvezőtlen időjárás (például köd, villámlás) miatt a játék nem folytatható, és azt a játékvezető beszünteti, akkor az alábbi szempontok alapján kell a meccset újrajátszani, illetve az eredményt megállapítani:

1. Amennyiben a mérkőzés az első félidőben, illetve a találkozó szünetében szakadt félbe, akkor a teljes mérkőzést újra kell játszani.

2. Amennyiben a mérkőzés a második félidőben szakadt félbe, akkor a versenyrendszert kiíró szövetség (jelen esetben az MLSZ) Versenybizottsága dönt arról, hogy a teljes mérkőzést újrajátsszák a csapatok, vagy a mérkőzés félbeszakadásakor kialakult eredmény lesz a végeredmény. Az újra lejátszandó meccs rendezője az eredeti pályaválasztó csapat.

A Labdarúgás Versenyszabályzata szerint tehát olyan lehetőség nincs, hogy az adott meccset napokkal később onnan folytassák, ahol – és amilyen állásnál – az félbeszakadt, és csak a hátralévő időt játsszák le. Ennek értelmében a Soroksár – Szeged 2011-Grosics Akadémia találkozót megismétlik május 17-én , szerdán 17.30-tól.

Előző sztori

Tízmilliós támogatás a kajak-kenu világkupának

Következő sztori

Czerván: folytatódik az élelmiszerek áfa-csökkentése jövőre