Sport

Labdarúgás: szombaton bajnok lehet Zsótér Donát

Labdarúgás: szombaton bajnok lehet Zsótér Donát

2017. május 26., péntek
Labdarúgás: szombaton bajnok lehet Zsótér Donát
zsoter_donat_kispest_mtk_fb

Az utolsó fordulójához érkezett az NB I: igazán izgalmasra sikerült az idei pontvadászat, hiszen a záró játéknapon a tabella első két helyezettje egymás ellen döntheti el, ki legyen a magyar bajnok. A sorsdöntő rangadó előtt a kispestiek szegedi játékosát, Zsótér Donátot kérdeztük.

Rég nem látott izgalmak az NB I bajnoki címét illetően. Az utolsó forduló előtt azonos pontszámmal áll a tabella első két helyén a Budapest Honvéd és a Videoton - a két csapat pedig szombaton 19 órától egymás ellen döntheti el az aranyérem sorsát. A versenykiírás értelmében a több győzelem rangsorol elsődlegesen, így a 19 sikerrel rendelkező Kispestnek a döntetlen is elég szombaton ahhoz, hogy révbe érjenek - míg a Videotonnak mindenképpen nyernie kell a Bozsik stadionban az aranyéremhez. "Mindenki érzi a meccs súlyát, egyértelműen mi is meg akarjuk nyerni a bajnoki címet. Nagyon jó a csapategységünk, és egy kiváló edzővel dolgozhatunk. Ahogy

Marco Rossi

is nyilatkozta, ha a szív és az érzelmek döntenek, akkor mi fogjuk megnyerni a bajnokságot. Ugyanúgy készülünk, mintha bármilyen mérkőzés lenne, de történelmet írhatunk szombaton, ha sikerül nyernünk. Nem úgy megyünk ki a pályára, hogy nekünk jó lenne az iksz is - ha egy csapat így tesz, ott már gondok vannak. Örömet szeretnénk szerezni a szurkolóinknak, a családtagjainknak és egész Kispestnek" - mondta el a találkozót megelőzően a SZEGEDma.hu-nak a Honvéd szegedi nevelésű játékosa,

Zsótér Donát

. A Honvéd egy Debrecenben aratott, 5-2-s győzelemmel melegített a mindent eldöntő találkozóra, ahol viszont nem lépett pályára az eltiltástól egyetlen sárgára Zsótér. Mint hozzátette, volt egy kisebb bokasérülése, illetve a négy sárga lapja miatt sem játszott a Nagyerdei stadionban, ezt pedig már szerdán, három nappal a meccs előtt meg is beszélte Rossi mesterrel. A Honvéd idei éve abszolút a meglepetés kategóriájába tartozik: tavaly nyáron kevesen gondolták volna, hogy a piros-feketék harcban lesznek a bajnoki címért. "Egy óriási élmény ebben a csapatban futballozni hétről-hétre. Mindenki egy szekeret húz, kevés ilyen csapat van Magyarországon. Nálunk nem szoktak veszekedések lenni, egységesek vagyunk. Ha valaki azt mondja a szezon előtt, hogy biztos, hogy legalább másodikok leszünk, és harcban leszünk a bajnoki címért, lehet, hogy kinevetjük. Most itt vagyunk a lehetőség kapujában, nem tudom elképzelni, hogy Kispesten, 10 ezer ember előtt ne tudnánk megnyerni a mérkőzést. Olyan szurkolótáborunk van, hogy az eredménytől függetlenül belehajszolnak a győzelembe.

Ha jól tudom, húsz éve nem történt ilyen, hogy az utolsó fordulóban dőlt volna el a bajnoki cím. Nem lehet azt mondani, hogy az első és a második játszik egymással, mert Magyarország két legjobb csapata játszik egymással"

- nyilatkozta Zsótér Donát.

zsoter_donat_kispest_ftc_fb

Az előjelek nem a legjobbak a kispestiek szempontjából, már hogyha a két csapat idén lejátszott meccseit tekintjük. A szezon során eddig kétszer találkozott a Kispest és a Videoton, szeptember 24-én a Bozsik stadionban, majd március negyedikén ideiglenes, felcsúti otthonában is nyerni tudott a Videoton Marco Rossi csapata ellen. "Négyszer játszottunk a Ferencvárossal, háromszor kikaptunk. Amikor a szezon végén kellett nekünk, akkor megvertük őket. Most a Videotonnal harmadjára játszunk, úgyhogy voltunk már ilyen helyzetben. Mindig úgy megyünk ki a pályára, hogy élvezzük a focit - ha így teszünk, akkor biztos, hogy jól fogunk játszani" - válaszolta a felvetésre a Tisza Volán nevelése. A 21 éves játékos a debreceni meccs előtt zsinórban tíz alkalommal is kezdőként léphetett pályára a Honvédban, összesen pedig 21 meccsen több mint 1200 percet tölthetett a pályán. "Az első félévben nem annyi lehetőséget kaptam, mint amennyire számítottam. Meg kellett küzdenem ezért, nem duzzogtam e miatt, ha tíz percet kaptam, akkor ez alatt kellett megmutatnom, hogy mit tudok. Nehéz ez persze, de tudni kell ezeket is kezelni. Azokat a lehetőségeket kell megragadnod, amiket kapsz. Szerencsére a téli felkészülés jól sikerült, ott jól ment a játék, Marco Rossi visszatett a régi posztomra, a középpálya közepére, nem a szélen játszottam. Nagy szerencsém van, hogy ilyen csapattársaim vannak, és így támogatnak engem a pályán kívül és belül is - szerencsésnek érzem magam" - értékelte saját idényét Zsótér Donát, aki az Újpesttől van kölcsönben a piros-feketéknél. Jövőjével kapcsolatban elmondta, a klub elnöke, George F. Hemingway már többször nyilatkozta, hogy nem tudják megtartani az idény végén.

"Ilyen csapatban ki ne szeretne maradni?! Őszintén megmondom, fájni fog a szívem, hogy el kell hagyjam Kispestet, csupa jó emléket fogok magammal vinni, de ilyen a profi világ. Bízom benne, hogy Újpesten jövőre hasonló célokért fogunk küzdeni"

Donát számára azért is lehet érdekes a bajnoki döntő, hiszen pályafutása korábbi szakaszában a Videoton futballistája is volt. Azonban mint kitért rá, egyik edző sem bízott benne abban az időszakban. "A játékosok és a szurkolók felé sem mondhatok semmi rosszat, de nem mutatkozhattam be az NB I-ben a székesfehérváriaknál. Nem vettem ki a részem sem a sikerekből, sem a kudarcokból. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nincs bennem plusz motiváció, be akarom bizonyítani, hogy vagyok aki vagyok és tudok, amit tudok.

Géresi Krisztián

jó barátom a Vidinél, valamelyikünk nevetni fog, valamelyikünk sírni - de a barátság örök. Remélem, én vigasztalhatom majd őt a meccs után" - zárta az utánpótlás válogatott játékos.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.