Labdarúgás: péntek délben Nagygoricán lesz a magyar-török negyeddöntő az U17-es Eb-n

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

magyarorszag_franciaorszag_u17

Péntek délben Nagygoricán rendezik a Magyarország-Törökország negyeddöntőt az U17-es labdarúgó Európa-bajnokságon.

Az európai szövetség (UEFA) honlapja szerint Szélesi Zoltán csoportelsőként továbbjutott együttese a nyolcezer néző befogadására alkalmas Radnik Stadionban lép pályára, ott, ahol a csoportmérkőzések során legyőzte a francia nemzeti csapatot is. Ez lesz a torna első negyeddöntője.

Ha a magyar csapat sikerrel veszi a következő akadályt, az elődöntőbe kerülésen túl kivívja a részvételt az U17-es világbajnokságra is, amelyet október 6. és 28. között rendeznek Indiában. Ha nem sikerülne győzni, akkor is lenne még esély a vb-szereplés kiharcolására. Az UEFA a torna korábbi eredményei alapján állapítja meg, hogy a negyeddöntő vesztes csapatai közül mely kettő játszhat egymás ellen a torna ötödik helyéért, amely szintén vb-kvalifikációt ér.

A magyar U17-es válogatott története során először jutott egyenes kieséses szakaszba az Eb-n, miután a csoportkörben két győzelemmel és egy döntetlennel zárt.

Előző sztori

Néptáncfesztivált rendeznek Deszken

Következő sztori

Sokrétű családi programmal várják a látogatókat a Szegedi Vadasparkban a madarak és fák napján