Labdarúgás: kemény hajrá vár a Szeged-Grosicsra

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szeged2011_puskasakademia28_gs

Újabb döntetlent játszott a Szeged 2011-Grosics Akadémia, amely felcsúti ikszével elnapolta a bajnokavatást – szerdán azonban esélye nyílik a javításra Soroksáron.

Nem lett királycsináló vasárnap a Szeged 2011-Grosics Akadémia, miután Klausz László együttese a Puskás Akadémia otthonában 0-0-s döntetlent játszott a bajnoki cím, illetve a feljutás első számú esélyesénél, ezzel még várni kell a felcsútiak bajnoki címére. “Próbáltuk meglepni ellenfelünket az első tíz-tizenötpercben, mint kiderült, a letámadásunk be is vált, nem számítottak erre. Ahogy nagy általában, a védekezést most is lehoztuk, nem volt olyan ziccere a Puskásnak, amire azt mondhattuk, hogy ezt jó, hogy megúsztuk. Volt sok olyan momentum, amikor többet volt nálunk a labda, és nekünk sem volt ugyan ziccerünk, de partiban voltunk, és komolyabb lehetőségeink is akadtak” – tekintett vissza a vasárnapi meccsre Farkas Márk, a Szeged 2011-Grosics Akadémia védője.

Ez volt a szegediek huszadik olyan mérkőzése, ahol érintetlen maradt a hálójuk: a bajnokság legeredményesebb támadósorával szemben is jól állta a sarat a védelem. Mint Farkas Márk elmondta, sokkal gyorsabb volt a Lencse László-Tischler Patrik fémjelezte támadósor, mint amivel korábban találkoztak, így nagyobb koncentrációra volt szükségük, de egy gyönyörű stadionban játszva senkit sem kellett motiválni. Mindazok ellenére, hogy egyetlen sikerre volt a Puskás a feljutás bebiztosításától, a csapat védője nem tapasztalta, hogy feszülten léptek volna pályára a hazaiak.

szeged2011_puskasakademia21_gs

További statisztika, hogy a felcsúti volt a szezonban a tizedik 0-0 a Szeged-Grosicsnál, amely egyébként is sok, összesen 14 ikszet játszott – ha ezek közül csak párat megnyertek volna Germán Tamásék, akkor ott lehetnének a közvetlen élboly mögött. “Voltak olyan 0-0-s meccseink, amiket három-négy góllal kellett volna nyernünk, de volt igazságos, és olyan iksz is, ahol örültünk az eredménynek, de sajnáljuk azokat a meccseket, ahol nem tudtuk begyűjteni a három pontot” – fogalmazott Farkas Márk.

A Szeged-Grosicsra még négy mérkőzés vár a szezonban, ráadásul még egy hétközi fellépése is lesz, miután a Soroksár elleni idegenbeli meccse a 61. percben 3-1-s hazai vezetésnél félbeszakadt. Az MLSZ úgy határozott, hogy 0-0-ról, a teljes meccset újra kell játszani, így szerdán esélye nyílik a javításra a kék-feketéknek, mielőtt a hétvégén egy újabb élvonalba vágyó csapattal, a Kisvárdával találkoznának. “Nekünk aznap semmi nem jött össze, a Soroksárnak pedig minden, ráadásul szerencséjük is volt, például az első gólnál. Reméljük, szerdán tudunk javítani, mert akkor szégyelltük magunkat a teljesítményünkért. Egy évvel ez előtt ugyanez volt: ugyan hamarabb szakadt félbe, de annyi helyzetünk volt már, hogy több góllal is vezethettünk volna, most ugyanez a szituáció, csak fordítva. Örülünk, hogy újra lehet játszani a meccset, de mostanra már mindenki nagyon fáradt, és három húzós meccsünk van. Összeszedjük magunkat, és valahogy ezt a helyzetet is meg kell oldanunk” – zárta a védő.

Előző sztori

Babákkal a hátukon táncoló édesanyák a koraszülöttekért + FOTÓK

Következő sztori

Asztalitenisz: jól indult a szezon Major Endre számára