Közélet

Kubatov Gábor: a másfél millió aláírás a függetlenség melletti kiállás bizonyítéka

Kubatov Gábor: a másfél millió aláírás a függetlenség melletti kiállás bizonyítéka

2017. május 20., szombat
Kubatov Gábor: a másfél millió aláírás a függetlenség melletti kiállás bizonyítéka
kubatov_gabor03_gs

Folyamatos támadások érik Brüsszelben a magyar kormány bevándorlással, rezsicsökkentéssel, munkahelyteremtéssel vagy éppen adókkal kapcsolatos politikáját. Sokrétű támadás ez, de másfél millió ember aláírása "függetlenségünk melletti kiállásunk bizonyítéka" - mondta Kubatov Gábor Fidesz-alelnök péntek délután Nagykőrösön.

A kormánypárti politikus a nemzeti konzultációról szervezett országjárás nagykőrösi állomásán kiemelte: a Brüsszel elleni küzdelemben "nincsenek társaink", mert nemzeti ügyekben minden államnak a saját ügye a fontos. "Magunknak kell tehát megvívni a csatáinkat, de ezt nem is bízhatjuk másra" - fűzte hozzá. Emlékeztetett: a 2010-es kormányváltás után, "a csőd szélén táncolva" felmerült az IMF-hitel felvételének lehetősége. Ennek feltétele azonban az adók emelése, a nyugdíjak és a fizetések csökkentése lett volna. Az IMF játékszabályaival szembemenve a kormány azonban ennek éppen az ellenkezőjét tette. Az adókat csökkentette, a fizetéseket pedig emelte, és "az ország mégis működik" - tette hozzá. Hangsúlyozta, a kormány intézkedéseivel Magyarország a segélyalapú társadalomról mára áttért a munkaalapú társadalomra. Mint mondta, az nem lehet ugyanis, hogy "generációk nőjenek úgy fel, hogy nem látják a szüleiket munkába járni". Ezen a kormány változtatott, és ma már nem is kérdés, hogy a segélyekre várakozás helyett mindenkinek dolgoznia kell. Kiemelte, hét éve nem emelkedett az energiahordozók ára, a szocialisták nyolcéves kormányzása idején ezzel szemben félévente emeltek, így gyakorlatilag 2002 és 2010 között a duplájára nőtt az energiahordozók ára. Az európai demográfiai problémákra reagálva elmondta: "a kiüresedő falvakra nem a migráció a válasz", a családtámogatási rendszer feltételeinek megteremtésével kell elérni, hogy "a magyar anyák egyre több gyermeket vállaljanak". Beszélt a Magyarországon minden tekintetben megváltozott bűnügyi térképről is. Mint mondta: eltűntek Budapestről "az éjszaka királyai", megszűntek a romák elleni gyilkosságsorozatok, de kezelni kellett a 2015 óta tartó migránsválságot is. A kormány intézkedéseivel nem tesz mást, mint betartja az európai törvényeket és a schengeni szerződést, megvédi a földrész határait. "Ezt kérik rajtunk számon" - tette hozzá. A Fidesz pártigazgatója szerint "érdekes világot élünk, amiben a politikát sok esetben nem politikusok, hanem civilek csinálják":

Soros György

régi jól bevált módszere alapján civiljei megkönnyítik és felgyorsítják Európában a migrációt. Ezzel szemben a kormány érdeke lelassítani és visszaszorítani azt - mondta. A 2018-as választásnak nagy a tétje, hiszen az forog kockán, hogy "marad-e szavunk a hazánkat érintő kérdések eldöntésében". A magyar kormány azonban nem ijed meg a támadásoktól, és nem hátrál meg semmi elöl - szögezte le

Kubatov Gábor

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.