Kormányablak ügyintézőként próbálja ki magát egy megváltozott munkaképességű fiatal

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Csongrád Megyei Kormányhivatal is csatlakozik a Kreatív Formák Alapítvány „Neked munka, nekem álom” elnevezésű kezdeményezéséhez, és biztosítja egy megváltozott munkaképességű fiatal számára a lehetőséget arra, hogy bepillantást nyerjen a kormányablak ügyintéző feladatokba. Holnap 10 és 12 óra között a szegedi, Rákóczi téri Kormányablak egyik munkaállomásán – saját kérésére – Kajtár Csaba segédkezik majd az ügyfelek kiszolgálásában.

A Csongrád Megyei Kormányhivatal mindig nyitott volt az egészségkárosodással, fogyatékossággal élők támogatására. A jelenleg futó „Neked munka, nekem álom” elnevezésű országos projektben is teljes együttműködést tanúsítva, egy mozgásában korlátozott fiatal informatikusnak nyújt lehetőséget arra, hogy kipróbálhassa magát a kormányhivatali ügyfélszolgálati munkatárs pozícióban.

Csaba születésekor mozgató idegrendszeri sérülést szenvedett, emiatt számít megváltozott munkaképességűnek: járása komplikáltabb, lassabban mozog. Betegsége okán olyan munkahelyet keres, ahol ülő munkát végezhet. Érdekli a közigazgatás, az ügyintézés, ezért jelezte a program szervezőinek, hogy szívesen megismerné ezt a munkakört és szerezne itt tapasztalatot.

A Csongrád Megyei Kormányhivatal és a Kreatív Formák Alapítvány között több éve létezik munkakapcsolat, amelyet tavaly februárban Együttműködési megállapodásban is megerősített Juhász Tünde kormánymegbízott és Rója Ferenc, az alapítvány kuratóriumának elnöke. Ezért volt kézenfekvő, hogy a munkakör kipróbálására lehetőséget teremtett Csaba számára a hivatal vezetése.

Előző sztori

Handó Tünde: a magyar igazságszolgáltatás Európa élmezőnyéhez tartozik

Következő sztori

Hollik István: Botkát még a közvetlen környezetében élők sem bírják befolyásolni