Közélet

Kormányablak ügyintézőként próbálja ki magát egy megváltozott munkaképességű fiatal

Kormányablak ügyintézőként próbálja ki magát egy megváltozott munkaképességű fiatal

2017. május 29., hétfő
Kormányablak ügyintézőként próbálja ki magát egy megváltozott munkaképességű fiatal

A Csongrád Megyei Kormányhivatal is csatlakozik a Kreatív Formák Alapítvány „Neked munka, nekem álom” elnevezésű kezdeményezéséhez, és biztosítja egy megváltozott munkaképességű fiatal számára a lehetőséget arra, hogy bepillantást nyerjen a kormányablak ügyintéző feladatokba. Holnap 10 és 12 óra között a szegedi, Rákóczi téri Kormányablak egyik munkaállomásán - saját kérésére - Kajtár Csaba segédkezik majd az ügyfelek kiszolgálásában.

A Csongrád Megyei Kormányhivatal mindig nyitott volt az egészségkárosodással, fogyatékossággal élők támogatására. A jelenleg futó „Neked munka, nekem álom” elnevezésű országos projektben is teljes együttműködést tanúsítva, egy mozgásában korlátozott fiatal informatikusnak nyújt lehetőséget arra, hogy kipróbálhassa magát a kormányhivatali ügyfélszolgálati munkatárs pozícióban. Csaba születésekor mozgató idegrendszeri sérülést szenvedett, emiatt számít megváltozott munkaképességűnek: járása komplikáltabb, lassabban mozog. Betegsége okán olyan munkahelyet keres, ahol ülő munkát végezhet. Érdekli a közigazgatás, az ügyintézés, ezért jelezte a program szervezőinek, hogy szívesen megismerné ezt a munkakört és szerezne itt tapasztalatot. A Csongrád Megyei Kormányhivatal és a Kreatív Formák Alapítvány között több éve létezik munkakapcsolat, amelyet tavaly februárban Együttműködési megállapodásban is megerősített

Juhász Tünde

kormánymegbízott és

Rója Ferenc

, az alapítvány kuratóriumának elnöke. Ezért volt kézenfekvő, hogy a munkakör kipróbálására lehetőséget teremtett Csaba számára a hivatal vezetése.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.