Sport

Kiválóan szerepeltek a szegedi diákok a Diákolimpia Torna Döntőben Budapesten

Kiválóan szerepeltek a szegedi diákok a Diákolimpia Torna Döntőben Budapesten

2017. május 3., szerda
Kiválóan szerepeltek a szegedi diákok a Diákolimpia Torna Döntőben Budapesten
Arany_Janos_altalanos_Iskola_diakolimpia_17-05-03

Április 29-30-án rendezték meg a 2016/2017. tanévi Torna Diákolimpia „B” kategóriás országos döntőt, amelynek a budapesti Tornacsarnok adott otthont. A szegedi Arany János Általános Iskola diákjai is kiválóan szerepeltek. A Diákolimpia a legrangosabb iskolai sportverseny hazánkban, mely idén ünnepli a 30 éves jubileumát.

A hétvégén az Istvánmezei úti tornacsarnokban mérkőztek meg egymással azok a legjobb általános és középiskolás tornászok, akik torna sportágban nem „A” kategóriás igazolt versenyzők. Az I. - IV. korcsoportban lány és fiú versenyek, a V-VI. korcsoportban lány és fiú kezdő és haladó versenyek zajlottak. A leány versenyeket talaj, ugrás, gerenda, felemás korlát szereken rendezték, a fiúk pedig ugrásban, talajon, gyűrűn, kapáslovon, nyújtón és korláton mérték össze tudásukat, mindkét nem korosztálytól függően más szereken. A csapatversenyekben a fiúknál az I. és a III-IV. korcsoportban is a szegedi Arany János Általános Iskola győzedelmeskedett. Az egyéni versenyekben a III-IV. korcsoportban Selényi Márk 1., míg Benkó Balázs 2. helyezést ért el, az I. korcsoportban pedig Deli Dominik és Ladányi Dávid holtversenyben a 3. helyet szerezték meg. Mindnyájan a szegedi Arany János Általános Iskola diákjai. A további eredmények megtekinthetőek

ITT

. A két nap során összesen 720 gyerek, vagyis 120 csapat versenyzett. A torna Diákolimpián összesen kb. 2200 gyermek indult el ebben a tanévben. A szombati megnyitó ünnepségen részt vett Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.