Kick-box: ezüstérmet szerzett a Combat “D” SC versenyzője a budapesti Világkupán

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

COMBAT Sashegyi 2. hely

Sashegyi Olivér, a szegedi Combat “D” SC fiatal versenyzője ezüstérmet szerzett a 23. Magyar Kick-Box Világkupán.

Május 19-21-e között rendezték meg Budapesten a 23. Magyar Kick-Box Világkupát, ahol Sashegyi Olivér, a szegedi Combat “D” SC 10 éves versenyzője ezüstérmet szerzett. A világkupán elért kiváló eredménnyel kapcsolatban kértük meg Griecs Gábort, a Combat “D” SC elnökhelyettesét, hogy mutassa be milyen munka folyik a sikert sikerre halmozó klubnál.

“A Combat “D” Sport Club Szeged legnagyobb múltú kick-box egyesülete. Jelenleg négy helyszínen tartjuk edzéseinket, Újszegeden Tóth Gábor, Alsóvároson Stricz Richárd, Petőfitelepen Majláth Klára vezetésével zajlik a felkészülés, míg Tarjánban én irányítom a munkát. Március óta Makón is indult egy csoport Loós Csaba vezetésével. A tarjáni csoport nevet is adott magának, ők a COMBAT Sárkányai, a Dragon Team. 2014 szeptemberében indultunk hét gyerekkel, a célunk az, hogy minél fiatalabb kortól megszerettessük ezt a sportágat a gyerekekkel” – emlékezett a kezdetekre Griecs Gábor.

“Mára 4 éves kortól egészen felnőtt korosztályig korcsoportokra bontva, felmenő rendszerben oktatjuk a kick-boxot. Van óvodás, kisiskolás, iskolás és felnőtt csoportunk, ahol jelenleg 60 sportoló csiszolja nap mint nap kick-box tudását. Négy edzővel, oktatóval igyekszünk ebben segíteni őket. Versenysportról lévén szó, megfelelő felkészültségi állapot és technikai tudás mellett versenyeken is próbára tehetik magukat a nálunk edző sportolók. De ha valakinél csak hobbi sportolás a cél, annak is teret biztosítunk” – tette hozzá Griecs Gábor.

COMBAT 2

“Ahogy nőnek a nálunk edző gyerekek, úgy tudunk egyre több és több viadalon megjelenni. 2017 első félévében már 11 versenyen tudtunk elindulni. Május 7-én például Tökölön vettünk részt 14 gyerekkel egy kick-box megmérettetésen, ahonnan 8 aranyéremmel, 7 ezüstéremmel és 3 bronzéremmel tértünk haza. A legutóbbi verseny amin részt vettünk, a május 19-21-e között Budapesten megtartott 23. Magyar Kick-Box Világkupa volt. Ezen a versenyen Sashegyi Olivér light-contact szabályrendszerben ezüstérmet szerzett. Érdekeltek vagyunk már a Magyar Bajnokságban is, itt Szabó Dániel kick-light szabályrendszerben igyekszik ranglista első helyét megőrizni a június 3-án megtartott Országos Bajnokság után is” – mondta el az edző.

“Csoportunkhoz bármikor lehet csatlakozni és kipróbálni ezt a sportágat. Edzéseinket egyébként Szegeden a Bárczi Gusztáv Iskola tornatermében, a Sólyom utca 4. szám alatt tartjuk. Minél fiatalabb korban jön el hozzánk valaki, annál hosszabb és szebb lesz a sportolói útja. Egy összetartó, fejlődő csapat része lehet gyerek és szülő, hiszen nagy hangsúlyt fektetünk a közösség építésére is, és a szülő-gyerek-edző kapcsolatot valódi tartalommal igyekszünk megtölteni. Minden gyerek bizonyítványát félévkor és év végén megnézzük, jutalmazzuk. Csapatépítő napokat tartunk, évente több edzőtábort szervezünk és versenyzőinket nemzetközi táborba is eljuttatjuk. Eszközeinket folyamatosan bővítjük és fejlesztjük, innovatív edzésmódszerekkel igyekszünk az edzéseket változatossá tenni, a készségeket fejleszteni – zárta Griecs Gábor.

Előző sztori

Szabó Tünde: már több mint 1,2 millió gyerek sportol naponta

Következő sztori

Költségvetés – Fidesz: hiteltelenek a szocialisták