Sport

Kézilabda: megfogyva szenvedett sorsdöntő vereséget az SZKKSE

Kézilabda: megfogyva szenvedett sorsdöntő vereséget az SZKKSE

2017. május 4., csütörtök
Kézilabda: megfogyva szenvedett sorsdöntő vereséget az SZKKSE
szkkse-balmazujvaros005kf

Szombati vereségét követően minden bizonnyal lemondhat a bajnoki álmairól a PC Trade Szeged KKSE, amely a hátralévő időben is szűkös kerettel kell, hogy dolgozzon.

Váratlan vereségbe futott bele a hétvégén a PC Trade Szeged KKSE. A bajnoki címért versenyben lévő együttes a Szent István SE ellen ugyan nem kezdett rosszul, azonban a folytatásban a

Tápai Szabinával

és

Szamoránsky Piroskával

felálló vendégek a szünetre szerzett négygólos előnyüket még növelni is tudták a végére, így 34-29-re nyertek az újszegedi sportcsarnokban. Ezzel negyedik vereségét szenvedte el az SZKKSE, amely így lépéshátrányba került a listavezető Kecskeméttel szemben, a rivális a hétvégén meg is szerezheti a bajnoki címet, függetlenül attól, hogy mit játszanak Szepesi Ivették. A Tisza-partiak a szezonban most kapták a legtöbb gólt, és egyben legnagyobb arányú vereségüket szenvedték el a huszonharmadik fordulóban: eddig kettőnél nagyobb arányban nem kaptak ki, most viszont öttel volt jobb a SZISE a több játékosát nélkülöző SZKKSE-vel szemben. "

Bárány Krisztina

a Balmazújváros ellen dőlt ki, majd az ő helyettesítét megoldani képes

Tóth Sára

is megsérült, így egyetlen belső védőnk maradt

Valovics Nóra

személyében. Ez meg is látszik a kapott gólok számán, hiszen 34 gólt mi a bajnokságban nem kaptunk, kis túlzással két meccs alatt szoktunk ennyit kapni. Ezáltal a kapusok sem tudnak olyan támogatást kapni, mint amihez hozzászoktak a bajnokság eddigi szakaszában, illetve a támadójátékunkban is nagy problémát okoz ez, mert nem tudjuk forgatni a csapatunkat. A negyedik probléma, hogy minimálisra csökkent azon felnőtt játékosok száma, akikkel a hét nagyobbik részében együtt tudunk dolgozni. Két játékosunk csak két edzésre jön egy héten, így hétfőtől-csütörtökig hat mezőnyjátékossal dolgozunk egy hónapja. Nem akarok panaszkodni, de ezek sajnos a tények. Nem szabad persze csak erre fogni a múlt heti eredményünket, de nagy mértékben hozzájárult. Össze kell szednünk magunkat, van még három meccsünk, amiből kettő nagyon nehéz lesz. Bármennyire is kevesen vagyunk, egyáltalán nem szeretnénk, hogy újabb meccsen vesztesen hagyjuk el a pályát" - összegzett a SZEGEDma.hu-nak

Bakó Botond

, a PC Trade Szeged KKSE vezetőedzője. Várhatóan a két sérült, Bárány Krisztina és Tóth Sára sem léphet pályára a szezon hátralévő részében, így nélkülük kell lejátszania a csapatnak a Pénzügyőr, az Orosháza és a Hódmezővásárhely elleni hátralévő meccseket. A Balmazújváros elleni meccs második félidejében és a KSZSE ellen még sikerült győztesen lehozni a meccset, azonban a Szent István SE ellen már nem. Mint Bakó Botond kifejtette, együttesében fáradtságról elsősorban azoknál a játékosoknál beszélhetünk, akik a hét minden napján ott vannak az edzéseken. "Kevesen vagyunk, így egy edzésen belül sokkal több az ismétlés, talán a monotonitás is sokkal könnyebben előjön. Ez nem lenne probléma, ha egy 16 fős kerettel dolgoznánk, ugyanakkor ez annyira nem újdonság, hiszen ez az év eleje óta így van, ez nem lehet mentség. Annyiban változott a szituáció, hogy mostanra ez a szám tovább csökkent, akik minden edzésen ott vannak, még nehezebb helyzetbe kerültek" - fogalmazott az SZKKSE mestere. A szegedieknél a szezon eddigi részében is több junior játékos kapott szerepet, akik még inkább előtérbe kerülhetnek a rendelkezésre álló szűkös keret okán: Bakó Botond a fiatalok szerepéről elmondta, eddig is nagyon komoly játékperceket kaptak a klub fiatal tehetségei, azonban van az a határ és szint, amikor nem szabad túlzásokba esni. A fiatalok ugyan a felnőttekkel közösen dolgoznak, de meglátása szerint azt tudomásul kell venni, hogy nagy a szintbeli különbség a felnőtt és a junior bajnokság között, akik valóban alkalmasak ezeknek a feladatoknak a megoldására, azok ott vannak a csapatban, a többiek pedig előbb-utóbb elérnek erre a szintre. Nincs tehát könnyű helyzetben az SZKKSE vezetőedzője, akinek kérdésünkre elmondta: folyamatosan kísérleteznek a helyzet megoldására, erre viszont kevés idejük van egy héten."A legnagyobb probléma az, hogy azon a két edzésen, amikor komplettek vagyunk, nincs idő olyan szinten begyakorolni egy új dolgot, ami eredményes lenne olyan szintű csapatok ellen, mint amik ránk várnak. Ha valamennyi előnyt tudunk ezekből szerezni egy mérkőzésen belül, az már segítségünkre lehet, de nagy újdonságokra már nincs idő" - zárta Bakó Botond.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.