Kézilabda: élveznie kell a játékot a Picknek a visszavágón

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

pick-brest024kf

Nehéz helyzetből várhatja a bajnoki döntő szerdai visszavágóját a MOL-Pick Szeged: Juan Carlos Pastor együttésnek hatgólos hátrányt kellene ledolgoznia az idény utolsó mérkőzésén ahhoz, hogy tíz év után megszerezze a bajnoki címet.

Kevés dolog utalt arra, hogy így zárul a bajnoki döntő első felvonása a MOL-Pick Szeged számára. Zubai Szabolcsék védekezése remekül működött, a kapuban – mint később kiderült, törött ujjal játszóJosé Manuel Sierra több ziccert fogott, stabilitást adva ezzel a csapatnak, amely öt góllal is vezetett a Veszprém Arénában. Ott, ahol eddig még nem sikerült nyernie, és mint a második félidőben kiderült, ezúttal sem sikerült győztesen elhagynia a játékteret a bakonyiak otthonában. Persze, a vereség is fájó lehet a szegediek számára, de ami igazán bosszantó, az ennek mértéke, hiszen a hatgólos veszprémi győzelem abszolút nem volt benne a meccsben – legalábbis 30, de inkább 40 percen keresztül semmiképp. Ezt követően azonban robbantott a címvédő, és miután átvette a vezetést, már nem engedte ki azt a kezéből, és 23-17-re nyert. Ezzel ha nem is lehetetlen, de roppant kemény feladat elé állította a MOL-Pick Szegedet, amelynek hét góllal kellene legyőznie Nagy Lászlóékat ahhoz, hogy tíz év elteltével újra bajnoki címet ünnepelhessen. Elég a hat gól is, de ekkor 17 kapott alatt kell tartania a riválisát – egyik forgatókönyv sem könnyen megvalósítható. A múltban egyszer sikerült már egy hétgólos győzelem a Pick számára: 2010 októberében 31-24-re tudott nyerni a Tisza-parti együttes hazai pályán, többek között Jonas Larholm és Frantisek Sulc 8-8 góljának köszönhetően. “Nagyon jól kezdtük a mérkőzést Veszprémben, ha még koncentráltabbak vagyunk, atalán öt-hatgólos előnnyel mehettünk volna a szünetre. A második félidőben Lékai Máté játéka kulcsfontosságú volt, szerintem az ő beállásával felgyorsult a Veszprém játéka és megtalálták a réseket a védelmünkben. A szünet után lőtt hét gól pedig magáért beszél a mi oldalunkról, Bodó Ricsin kívül nem igazán tudott senki sem veszélyes lenni középről. Több volt ebben a meccsben, nem volt jobb a Veszprém hat góllal” – összegzett portálunknak a találkozón négy gólt szerzett Balogh Zsolt, a MOL-Pick Szeged játékosa.

Online

Szerdán 18 órától folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a MOL-Pick Szeged – Telekom Veszprém férfi kézilabda mérkőzésről. Szurkoljon velünk!

Az átlövő hozzátette: nem szabad folyamatosan a hátrányukkal foglalkozniuk, lépésről-lépésre kell haladniuk. “Ha ez folyamatosan sikerülni fog, akkor meglehet a csoda, hogy több mint hat góllal nyerjünk. Ehhez azonban teljes extázisban kell kimennünk a pályára. Csakis emberfeletti teljesítménnyel tudjuk megvalósítani az álmunkat, ehhez pedig minden játékosra szükség lesz. Ha folyamatosan a hátrány lobog a szemünk előtt, úgy nehéz lesz ezt megvalósítani. El kell ezt engednünk, és élveznünk kell a játékot” – fogalmazott a szegedi átlövő. Ebben sokat segíthet, ha a Picknek sikerül azt a a játékot hoznia, amit Veszprémben az első félidőben mutatott: a meccs azon szakaszában kontrollálta a játékot a Szeged, és úgy tűnt, jó eredménnyel térhet haza és várhatja a párharc második felvonását. Balogh Zsolt hozzátette, ha két félidőn keresztül tudnák ezt a teljesítményt nyújtani, akkor minden lehetséges, a mai kézilabdában percek alatt többgólos előnyöket lehet kiépíteni. “Ha taktikusan és nagy szívvel játszunk, akkor képesek lehetünk erre” – zárta a Pick átlövője.

Előző sztori

Kövér: a kormány egy jobb, erősebb EU tagjaként kívánja látni Magyarországot

Következő sztori

Géczi János: „Sok embertársunkat hagyjuk erodálódni, majd eltűnni az emberies színkörökről”