Közélet

Házi őrizetben a határrendészek

Házi őrizetben a határrendészek

2017. május 18., csütörtök
Házi őrizetben a határrendészek

A Szegedi Törvényszék Katonai Tanácsa nem jogerősen elrendelte annak a tíz határrendésznek a házi őrizetét, akiket üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása bűntettének megalapozott gyanúja miatt vett őrizetbe a rendőrség. A bíróság döntése alapján a gyanúsítottak házi őrizete június 17-ig tart - tájékoztatott a Szegedi Törvényszék.

A Központi Nyomozó Főügyészség Szegedi Regionális Osztálya nyomozást folytat üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt a Csongrád Megyei Rendőrfőkapitányság Szegedi Határrendészeti Kirendeltség állományába tartozó 32 fő határrendész ellen. A gyanúsítottak a röszkei határátkelőhelyen szolgálatot teljesítő határrendészek. A regionális osztály az ügyben május 17-én 10 fő határrendész vonatkozásában indítványozta az előzetes letartóztatás elrendelését a fenti bűncselekmény különböző rendbeli elkövetése miatt. A Szegedi Törvényszék Katonai Tanácsának katonai nyomozási bírája mind a tíz gyanúsított esetében szükségesnek tartotta kényszerintézkedés alkalmazását, azonban úgy ítélte meg, hogy valamennyi gyanúsítottnál elegendő nyomkövető eszköz alkalmazása mellett a házi őrizet elrendelése, figyelemmel arra, hogy a kényszerintézkedéssel elérni kívánt célok így is biztosíthatóak. Az ügyész az előzetes letartóztatások elrendelése érdekében fellebbezést jelentett be, így a bíróság döntése nem jogerős.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.