Hátország: a SZEAC U14 pontot szerzett a Honvéd ellen

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szeac_ujpest_03_01_02

Az L-IT-SZEAC első osztályú labdarúgó csapatai a bajnokság 26. fordulójában a Honvéd Magyar Futball Akadémiához látogattak Budapestre.

Először az U14-es korosztály lépett pályára a Bozsik Stadionban. Tapogatózó játékkal kezdődött a találkozó, gólra a 27. percig kellett várni, akkor a hazaiak játékosa Gólya talált Ásós kapujába. Ez kellően felpaprikázta a szegedieket, akik a 37. percben a válogatott Török Kevin góljával egyenlítettek.

A második félidő szegedi fölénnyel kezdődött, ennek eredményeként Gera Zalán vette be a hazaiak kapuját a 43. percben, ezzel máris a SZEAC-nál volt az előny. Sajnos az előny nem tartott sokáig, hiszen a Honvéd egyenlített a 49. percben Kozma révén. A mérkőzés hátralévő részében próbálkoztak ugyan a csapatok, ám az eredmény már nem változott, maradt a 2:2, ezzel a SZEAC nagyon értékes pontot rabolt a Honvéd otthonából.

Labdarúgó NB I, U14-es korosztály, 26. forduló

Honvéd MFA – L-IT-SZEAC 2-2 (1-1)
Budapest, Bozsik Stadion. Vezette: Szuhodovszki Dávid, (Jenei Krisztián, Grünvald Gábor).
L-IT-SZEAC:Ásós Dániel – Radovanovics Nikola, Gera Norbert, Molnár Bálint, Nagy Krisztián(Zsótér Bence) –, Ábrahám Balázs, ,Török Kevin, Kovács Viktor,Bánfi Balázs– Gera Zalán, Jakó Dávid(Radosevic Ognjen) Edző: Bilic Igor.
Szegedi gólszerzők: Török Kevin, Gera Zalán.

Az U15-ös találkozó hideg zuhannyal kezdődött, hiszen az egyébként is több játékosát sérülés miatt nélkülöző gárda már a találkozó negyedik percében hátrányba került, ekkor Katona vette be Zékány hálóját. Nem sokáig kesergett a Paksi legénység, átvette a játék irányítását és Holcsik révén egyenlített a hetedik percben, majd a középkezdés után Vincze is bevette a Honvéd kapuját, így máris a SZEAC-nál volt az előny. Sajnos nem sokáig tartott az öröm, hiszen a 13. percben Major egalizálta az állást. Továbbra is nyílt sisakos játékot és hatalmas küzdelmet láthatott a közönség, a játékosok mindkét oldalon mindent bele adtak, de az eredmény a félidőig már nem változott.

A második játékrészben aztán kijött a két csapat kispadja közti mennyiségi különbség, hiszen a hazaiak hatot cseréltek, míg a SZEAC mindössze két helyen tudott frissíteni. Ennek eredményeként a Honvéd fokozatosan átvette a játék irányítását, melynek az 52. percben lett meg az eredménye, Major szerzett vezetést a hazaiaknak. Ezek után már egyre felszabadultabban játszott a Honvéd és csere játékosai közül Szecsődi és Pogonyi is betalált, utóbbi két perc alatt kétszer is mattolta Zékányt, kialakítva a 6-2-es végeredményt. Kár érte, hatalmas meccs volt, több mint ötven percig egyenrangú ellenfele volt a SZEAC a tabellán második helyen álló „elit” akadémiának.

Labdarúgó NB I, U15-es korosztály, 26. forduló

Honvéd MFA – L-IT-SZEAC 6-2 (2-2)
Budapest, Bozsik Stadion. Vezette: Grünvald Gábor (Szuhodovszki Dávid, Jenei Krisztián).
L-IT-SZEAC: Zékány Botond – Mészáros Gergő, Ottlik Máté, Dér Dávid (Barna István), Nagy-Pál Máté – Veszelka Milán, Lóki Roland, Fazekas István (Kalmár Patrik), Nagy Márton – Vincze Zsombor, Holcsik Bálint. Edző: Paksi Péter.
Szegedi gólszerzők:Holcsik Bálint, Vincze Zsombor.

Előző sztori

Asztalitenisz: idén is Gyenes Csaba a Tavasz Open győztese

Default thumbnail
Következő sztori

Két új gyógypedagógiai képzőhelyet indítanak az idén

Legutóbbi hasonló cikkek