Írjon nekünk

Sport

Hátország: a csapatjáték hozta meg a SZEOL sikerét

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

danone focikupa a gyermekekert mj209

A Danone Focikupa szegedi fordulóját a SZEOL SC nyerte meg, így Kovács Péter tanítványai készülhetnek a júniusi, budapesti döntőre.

Szombaton Szegeden rendezték a Danone Focikupa a gyermekekért torna újabb fordulóját: a kecskeméti régiós központ csapatait tömörítő, 2005-ös születésű gyerekek számára kiírt tornát a Szeged 2011 rendezte. A nap a SZEOL SC győzelmével zárult, miután a szegediek a fináléban a Baja ellen is győzni tudtak, így ők képviselhetik a régiót a június 10-én, Budapesten esedékes, 12 csapatos döntőben. “Nagyon összeszedetten és koncentráltan játszottak a gyerekek, csapatként jól működtek együtt. Egyénileg ügyesek, amikor pedig csapatként is sikerül jól teljesíteni, akkor pozitív dolog születik, mert nem is a végeredmény a lényeg. Ha kihozzák magukból, amit tudnak, akkor jó játék születik, legyen szó győzelemről vagy vereségről, mert a gyerekfociban ez benne van. Erről szólt a hétvége is, mindenki kihozta magából a maximumot, fegyelmezetten játszottak a gyerekek, így minden meccset megnyertünk, de ami a lényeges, hogy a játékunk volt jó minden találkozón” – összegezte a szombati sikert Kovács Péter, a SZEOL SC U12-es csapatának edzője.

A gárda tagjai óvodás koruk óta együtt játszanak, Kovács Péter pedig ötödik éve foglalkozik a gyerekekkel. A csapat magja öt-hat éve együtt van, a Tisza Volánban, óvodás csoportként, Molnár Tiborné “Csacsa néni” kezei alatt kezdték el a sportágat. Edzőjük hozzátette, most érnek abba a korba, amikor a csapatszellem ki kell, hogy alakuljon náluk – ezért is örültek a hétvégi sikernek, mert a Danone kupa is megmutatta, hogy ezen a téren is jó úton járnak.

Még nem bonyolították le minden régióban a selejtezőket, így még nincs meg pontosan, hogy kikkel kell majd megküzdenie a SZEOL-nak az országos döntőben. A budapesti torna győztese a nemzetközi fináléba jut, amelyet majd az Egyesült Államokban, New Jerseyben rendeznek. “Felszabadult játékot szeretnék látni a döntőben a srácoktól, jó csapatok ellen fogunk játszani, ahol megmutathatják magukat, ilyen ellenfelek ellen lehet nagyot alkotni. Ha ismét egységesen tudunk játszani, akkor bármi lehet, de itt azért már a képesség is meghatározó lesz, hiszen jó ellenfelekkel szemben kell helyt állnunk. Nem is az eredmény lesz a lényeg, nem kell izgulnia senkinek, legfeljebb jó eredményt érünk el. Fontos, hogy erős ellenfelekkel szemben játszhatunk, mert itt sokkal gyorsabban kell reagálni, ezt edzéseken nem tudjuk modellezni, itt lehet igazán fejlődni. Ezért is örülök a továbbjutásunknak” – zárta Kovács Péter.

Sport

Tisza-parti rangadó vár a Szeged-Csanád GA-ra

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Joao Janeiro csapata vasárnap 17 órakor a Szolnokot fogadja a Szent Gellért Fórumban.

Tovább olvasom

Közélet

Márciusban elkezdődik az új atlétikai centrum építése

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Március végén elkezdődhet az új atlétikai centrum építése az SZVSE-pályán, a beruházás várhatóan még idén megvalósul.

Tovább olvasom

Sport

Az éllovas ellen kezdi a tavaszt az FK Szeged

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szombaton 14 órakor az Apátfalvát fogadja a szurkolók csapata.

Tovább olvasom

Aktuál