Bulvár

Hat megye fog össze az időskorúak biztonságának megőrzése érdekében

Hat megye fog össze az időskorúak biztonságának megőrzése érdekében

2017. május 23., kedd
Hat megye fog össze az időskorúak biztonságának megőrzése érdekében
rendorseg_nyugdijasok

"Pusztán hatan - hat megye összefogása az alföldi időskorúak biztonságáért" elnevezéssel indult bűnmegelőzési program a Dél-Alföldön. A kezdeményezés célja a korosztály áldozattá válásának megelőzése.

A Belügyminisztérium és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által támogatott pályázat kiemelt eleme a szépkorúak felkészítése az áldozattá válás elkerülésének lehetőségeire, illetve a figyelem felhívása a vagyonvédelem fontosságára - írja a police.hu. A projekt önkéntes segítők képzésével válik teljessé, amely a közeljövőben minden városi rendőrkapitányságon megtörténik. A projekt nyitórendezvényén 2017. május 23-án a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya, a Szegedi Rendőrkapitányság és a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató nyugdíjasoknak tartott kortársképzést a szegedi Eötvös József Gimnáziumban. Az érintett hat rendőr-főkapitányságán (Békés, Csongrád, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, valamint a Szabolcs-Szatmár-Bereg) folyó bűnmegelőzési munkában évek óta kiemelt figyelmet kapnak a külterületen, a kisebb lakosságszámmal rendelkező apróbb településen élők, különösen az időskorúak szubjektív biztonságérzetének növelése. Ennek érdekében kezdetben három, majd négy megye fogott össze, de mára már - az országban egyedülálló módon - ez az összefogás hatmegyésre bővült. A projekt során a szakemberek egységes prevenciós programokat, képzéseket, lakossági fórumokat tartanak, kiadványokat jelentetnek meg, rádióinterjúkat adnak és közlekedésbiztonsági tanácsokkal látják el az érdeklődőket. A következő hetekben, hónapokban a megyék lakosai több helyen is találkozhatnak a rendőrség azon munkatársaival, akik a „Pusztán hatan” program végrehajtóiként közösen tesznek az idősek, és a külterületen élők biztonsága érdekében. A projekt mind a hat megyében egy időpontban, május 23-án 10 órakor indult el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.