Közélet

Hamis óraszállítmány a buszon

Hamis óraszállítmány a buszon

2017. május 25., csütörtök
Hamis óraszállítmány a buszon

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei mintegy 1000 hamis órát találtak egy román autóbuszban az M43-as autópályán. Az óraszállítmányt lefoglalták, az ügyben feljelentést tettek.

A NAV munkatársai egy román rendszámú, menetrend szerint közlekedő autóbuszt ellenőriztek az M43-as autópálya egyik pihenőhelyén. A csomagok átvizsgálásakor előkerült két utazótáska, melyek tulajdonosa egy szenegáli férfi volt. A pénzügyőrök a bőröndökben megközelítőleg 1000, világmárkák logójával ellátott karórát találtak. Az illető elmondta, hogy az órákat Görögországban, egy ajándékboltban vásárolta. Az előzetes szakértői vélemény megerősítette, hogy az órák hamisítványok, forgalomba hozatalukhoz a férfi nem rendelkezett a jogtulajdonosok engedélyével. A pénzügyőrök a 100 millió forintra becsült szállítmányt lefoglalták, a szenegáli férfi ellen a pénzügyi nyomozók iparjogvédelmi jogok megsértése miatt eljárást indítottak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.