Kultúra

Gyermekszínházi fesztivált rendeznek Szegeden

Gyermekszínházi fesztivált rendeznek Szegeden

2017. május 13., szombat
Gyermekszínházi fesztivált rendeznek Szegeden
torokvesz_vitez_kb_babszinhaz

Gyermekszínházi fesztivált rendez az évadban indulásának hetvenéves jubileumát ünneplő szegedi Kövér Béla Bábszínház, a hétfőn kezdődő rendezvénysorozaton 13 produkciót láthat a közönség - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

1946 decemberében néhány lelkes középiskolás bemutatta a János vitéz című bábdarabot Szegeden. Ezt az előadást tekintik a szegedi bábszínház indulásának, így az évadban hetvenéves a kulturális intézmény. A fesztiválon a szegedi bábszínházat "születésnapja" alkalmából Kecskemétről, Pécsről, Békéscsabáról és Budapestről érkező társulatok köszöntik egy-egy saját produkciójukkal. Emellett a programban szerepelnek a szegedi teátrum népszerű előadásai is. A pécsi Bóbita Bábszínház a legkisebbeknek szóló Icurka-picurka című darabját hozza el Szegedre a fesztivál nyitónapján. Másnap a fővárosi Proscenion Drámaszínpadtól a Minden egér szereti a sajtot szerepel a műsoron. Szerdán a kecskeméti Ciróka Bábszínház a Kenyérből kelt mesével lép föl. A pénteki zárónapon két vendégelőadás is lesz: a kecskeméti DirActArt Kamrapocok, a békéscsabai Napsugár Bábszínház pedig Gyuszi című produkcióját mutatja be. A rendezvényen fellép a szegedi Mókás Bocsok Bábcsoport is, tőlük bábrevüt láthatnak a gyerekek. A fesztiválon kedden délután gyermekfoglalkozásra várják a Kövér Béla Bábszínházba a vendégeket, ekkor ki-ki lerajzolhatja kedvenc állatát vagy bábját és a babszínészekkel is játszhat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.