Közélet

Gázolajat szállít a Mol a cseh állami anyagtartalék alap számára

Gázolajat szállít a Mol a cseh állami anyagtartalék alap számára

2017. május 21., vasárnap
Gázolajat szállít a Mol a cseh állami anyagtartalék alap számára

Húsz millió tonna gázolajat szállít a cseh állami anyagtartalék alap (SSHR) számára a Mol - közölte Edita Pechalová, az SSHR szóvivője vasárnap Prágában. A szállítmány értéke a forgalmi adó nélkül mintegy 230 millió korona, azaz mintegy 2,645 milliárd forint.

A szélsőséges téli időjárásban is használható gázolaj szállítási jogát a Mol az SSHR által kiírt nyilvános pályázaton nyerte el. "A szerződés két évre szól. A szállítás értéke mérsékelten módosulni fog az amerikai dollár árfolyamának alakulásától függően. A gázolaj a hosszúlejáratú tartalékalapba kerül, és szállításkor nem lehet hatvan napnál régebbi" - közölte

Pechalová

. Az SSHR április elején közölte, hogy Csehország kőolajtartalékai 87 napra csökkentek, miközben az európai uniós rendelet legalább 90 napi tartalékot ír elő. Ennek a helyzetnek az alapján írtak ki új pályázatokat, amelyek egyikét a Mol nyerte. A pénzügyminisztérium felszólította az SSHR-t, hogy készítsen középtávú terveket a tartalékok folyamatos fenntartására.

Pavel Svagr

, az SSHR elnöke szerint a tervek teljesítéséhez az alapnak nagyobb kormánytámogatásra, több költségvetési forrásra van szüksége.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.