Egyetem

Finisben az érettségi előkészületei

Finisben az érettségi előkészületei

2017. május 2., kedd
Finisben az érettségi előkészületei
erettsegi_radnoti02_gs

Nem csak a diákok, a Csongrád Megyei Kormányhivatal, mint hatóság is javában készül a tavaszi érettségi vizsgákra. A 2016-2017-es tanév számos változást hoz, mind az érettségiző diákok, mind a vizsgáztatásban résztvevők számára. Ebben a tanévben először lehet illetve kell érettségi vizsgát tenni a szakmai ágazati és ágazaton kívüli vizsgatárgyakból emelt és középszinten is.

Csongrád megye 9 településén összesen 4920 diák érettségizik hétfőtől – legtöbben Szegeden, 3265-en. A jelentkezések alapján összesen 69 tárgyból 18009 vizsga zajlik majd a május 5-től június 30-ig tartó vizsgaidőszakban. A vizsgaidőszak első napján a nemzetiségi nyelv és irodalom vizsgatárgy írásbeli vizsgái kerülnének megszervezésre, mivel azonban Csongrád megyében nincs ilyen középiskola, így az itteni érettségik a magyar nyelv és irodalom vizsgatárggyal május 8-val indulnak. A jelentkezések lapján 15869 középszintű és 2140 emelt szintű vizsgára kerül sor. Az érettségit vezető vizsgabizottsági elnökök felkészítése megtörtént, melynek során a kétszintű érettségi vizsgarendszer legfontosabb elemeit tekintették át a szakemberek, kiemelve a jogszabályi változásokat; valamint tájékoztatást kaptak az aktuális megyei adatokról, a vizsgaszervezéssel kapcsolatos elvárásokról. Az írásbeli vizsgákat május 5. és 26., az emelt szintű szóbeliket június 8. és 15., míg a középszintű szóbeliket június 19. és 30. között tartják az országban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.