Felgyorsítaná az áfacsökkentést az MSZP + FOTÓK (FRISSÍTVE)

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

SAMSUNG CSC

A párt néhány gazdasági elképzelését emelte ki Szabó Sándor és Gőgös Zoltán, valamint szót ejtettek a „Fizessenek a gazdagok” kampányról. Komoly problémának látja Gőgös az áfacsalás kérdését. A Fidesz szerint hiteltelen a baloldal, mert kormányzásuk idején megszorításokról, adóemelésekről, bérbefagyasztásokról, a családtámogatások megnyirbálásáról szóltak a költségvetések.

Szeged-Tarjánvárosban tartott sajtótájékoztatót a Magyar Szocialista Párt két országgyűlési képviselője. Szabó Sándor elmondta, folytatják a „Fizessenek a gazdagok” című kampányukat, ehhez most is gyűjtöttek aláírásokat. Még nincsenek kész a konkrét módosító javaslataik az idei büdzséhez, de már most igazságtalannak tartják az adószabályozást, mert az egykulcsos adórendszer nem változik.

Úgy látja Gőgös Zoltán, hogy a pártjuk alapvető élelmiszereket érintő áfacsökkentési programját folytatja le kisebb lépésekben a kormány. Ez szerinte nem megfelelő módszer, mert így képesek felkészülni, új profilt találni az áfacsalásban érdekeltek. Kritikával illette az édesvízi halak forgalmi adójának csökkentését, mert közben más ehhez kapcsolódó adónemeket emeltek, így sem a halgazda, sem a fogyasztó nem jár jól. A térség számára fontos a zöldség és gyümölcs áfájának csökkentése, mert Lengyelországból olcsón jön alma, burgonya, s más zöldség, amelyek egy része Gőgös véleménye szerint áfacsalással érkezik hazánkba.

Szeretnék meghonosítani a baloldali karaktert a vidékpolitikában. Céljuk, hogy a helyben megtermelt jövedelem az adott vidéken maradjon, s ne a tőkések kezébe kerüljön.

Fidesz: Hiteltelen a baloldal kritikája

Hidvéghi Balázs csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, az ellenzék most is csak “zsigeri támadásokra” képes, ezek azonban több szempontból is hiteltelenek. A baloldali kormányok alatt ugyanis éppen ellentétes irányban mentek a dolgok, mint most: akkor megszorításokról, adóemelésekről, bérbefagyasztásokról, a családtámogatások megnyirbálásáról szóltak a költségvetések, továbbá eladósodásról, az államadósság megduplázódásáról, IMF-hitelről, elszállt költségvetési hiányról, magas inflációról és túlzottdeficit-eljárásról – mondta. Bővebben.

no images were found

Előző sztori

A platánfákat permetezik Szegeden

Következő sztori

Pszichiátriai betegek alkotásai a Fekete házban