Bulvár

Évzáró közgyűlést tartottak a csengelei polgárőrök

Évzáró közgyűlést tartottak a csengelei polgárőrök

2017. május 2., kedd
Évzáró közgyűlést tartottak a csengelei polgárőrök

Az Öregmalom vendéglőben tartotta szombaton évi rendes közgyűlését a Csengelei Polgárőr Csoport.

Az eseményen részt vett a polgárőrökön és a párjaikon kívül

Kormányos Sándor

polgármester, a képviselő-testület,

Batiz István

megyei polgárőr elnök,

Szabó Zsolt

kisteleki rendőrkapitány és

Árvai Kálmán

helyi tűzoltó parancsnok. Elsőként

Bangó Péter

elnök számolt be a 2016-os évben végzett munkáról. Elmondta, hogy járőrszolgálatot 652 órában, rendezvénybiztosítást 427 órában láttak el a polgárőrök, az össze szolgálati idő pedig 1123 órát tett ki. Fő feladataik mellett szeptemberben egy hónapig az iskolába igyekvők közlekedését segítették, a halottak napja előtt pedig egy hétig a temetőt őrizték. Az egyházzal való jó együttműködést jelzi, hogy a körmenetek, egyházi rendezvények biztosítására is felkérik őket. A falunapok biztosítása pedig a polgárőrök nélkül nehezen lenne elképzelhető. Az elnök bejelentette, hogy pályázati pénzt nyertek, melyen éjjellátó készüléket fognak vásárolni.

Csókási Jenő

, a felügyelő bizottság elnöke beszámolt arról, hogy a szükséges ellenőrzéseket elvégezték, a dokumentációkat rendben találták, hiányosságot nem tapasztaltak. Szabó Zsolt kisteleki rendőrkapitány hozzászólásában elmondta, hogy szeret Csengelére járni, mert ezen a településen is kevés bűncselekmény történik. A sikert nem csak a magukénak érzik, hanem a velük együttműködő szervezetekének is. Problémát jelentenek viszont az ittas vezetések, a zéró tolerancia miatt ebben nincs pardon senkinek. A kapitány köszönetét fejezte ki a polgárőrök munkájáért. Kormányos Sándor polgármester azt emelte ki, hogy a polgárőrökre bármikor lehet számítani, az elnököt éjjel-nappal el tudja érni. Ő is köszönetét fejezte ki az önkénteseknek a falu érdekében végzett munkájukért.

Mucsi Antal

, a Szeri Polgárőr Egyesület elnöke arról szólt, hogy régi és jó a kapcsolatuk a csengeleiekkel. Kölcsönösen segítik egymás munkáját. A csengelei rendezvények biztosításába az ópusztaszeriek segítenek be, a csengeleiek pedig őhozzájuk mennek. Más hozzászólás nem lévén az elnök szavazásra bocsájtotta a beszámolókat. A jelenlévő 20 polgárőr egyhangú szavazattal azokat elfogadta, ellenvélemény, tartózkodás nem volt. Az egyesület elnöke tárgyjutalmakat adott át.

Király Istvánné

5 év szolgálat,

Túri Tivadar

10 év szolgálat,

Csáki Lajos

20 év szolgálat és

Molnár Mihály

25 év szolgálat után kapott elismerést. Batiz István megyei elnök másik közgyűlésről jött, ezért később kapcsolódott be a rendezvénybe. A jubiláló polgárőröknek átadta az emléklapokat, az egyesületnek pedig egy oklevéllel ismert el az elmúlt évi tevékenységét. A közgyűlés vacsorával zárult – tájékoztatott Molnár Mihály titkár.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.