Erdélyi buborékok – Bondár Zsuzsanna estje a Csongor téri Közösségi házban + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

irodalmi_est009kf

A havonta rendezett kulturális programsorozat rendezvényei mindig kiemelt szerepet kapnak a Csongor Közösségi Ház életében, legyen az irodalmi, vagy komolyzenei est.

„Nagy öröm számunkra, hogy a kulturális rendezvényeinken – aminek egyik színtere az Irodalmi teaház- mindig sok az érdeklődő, hisz Kothencz János azzal a céllal indította el a programsorozatot, hogy minél szélesebb körben népszerűsítsük a kultúrát, teret adva annak, hogy az idős és a fiatal, az alkotó és a hallgatóság összetalálkozhasson.” – mondta Szabóné Szívos Ildikó szervező.

Bondár Zsuzsanna vers- és novellaíró, Erdélyben, Nagyszalontán töltötte élete leghosszabb időszakaszát óvónőként. Szegedre 17 évvel ezelőtt költözött, amikor első unokája megszületett, azóta itt él.

„Szegedet, ezt a Tisza parti gyönyörű várost, és benne az embereket, nagyon megszerettem, mert befogadtak, elfogadtak. A mai est témái mégis sok szálon kötődnek szülőföldemhez, Erdélyhez is. A Déli Tükör Egyesület irodalmi körében, aminek 12 éve a tagja vagyok, megválasztottak „Erdélyi felelősnek”, így a saját műveim mellett az erdélyi nagy költők verseiből is idézek – fogalmazott az alkotó.

Bondár Zsuzsanna művei mellett elhangzottak Arany János, Sinka István, Zilahi Lajos alkotásai is. Az est érdekessége volt, hogy a verseket, novellákat, írásokat a meghívott vendég előadók mellett, a hallgatóság köreiben helyet foglaló alkotó- és pályatársak olvasták fel, adták elő, ezzel megteremtve egy bensőséges, családias hangulatot.

A kulturális programsorozat következő rendezvénye május 24-én 18 órakor lesz. A Tarjáni zenei estek vendége Boros József, aki a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti tanszékének trombita tanára, és tanítványaival együtt ad fúvós koncertet.

A Csongor téri Közösségi Ház szeretettel várja az érdeklődő gyermekeket és a családokat!

no images were found

Előző sztori

Ismét hazudott Botka és az MSZP is – nem nyert ellenünk sajtópert

Következő sztori

Tisztítják az ivóvízhálózatot Kiskundorozsmán