Bulvár

Elballagtak a bohócdoktorok

Elballagtak a bohócdoktorok

2017. május 31., szerda
Elballagtak a bohócdoktorok
bohocdoktorok_ballagas

Sikeresen zárult a 2017-ben megrendezett bohócdoktor iskola, ahol 12 lelkes bohócdoktor kapta meg a Karitáció Alapítvány által megszervezett oktatás záró akkordjaként az elismerő oklevelét.

Az alapítvány 2008 óta működteti a kórháztámogató és segítő bohócdoktor programját, ennek része, hogy a gyógyítást aktívan segítő bohócdoktorok oktatásával is foglalkozik. A bohócdoktor iskola révén szerte az országban jöhetnek létre újabb és újabb bohócdoktor vizitek, nőhetnek ki további sikeres bohócdoktor segítők.

Folyamatos tanulás szükséges

A bohócdoktorok a kórházakban megváltozott élethelyzetben lévő embereket segítenek, ami gyakran lelki terheket jelentenek a segítőknek is. Bár a Karitáció Alapítvány révén a bohócdoktor iskolások csoportos színészi, bábos, zenés képzésen, szakmai segítők részvételével (higiénia, pszichológiai, kommunikációs), önismereti fejlesztő programon vettek részt,

Wéhli Márk

alapítványi elnök kihangsúlyozta, hogy a bohócdoktorok igény esetén rendszeres továbbképzést kapnak, tevékenységük sikeréhez a későbbiekben is számíthatnak háttérként az alapítványra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.