Közélet

Civilek demonstráltak Budapesten

Civilek demonstráltak Budapesten

2017. május 29., hétfő
Civilek demonstráltak Budapesten
tuntetes_civilek_0529

Hősök vétója II. címmel piknik keretében tiltakozott a civil szervezeteket érintő törvény megváltoztatása ellen mintegy ötszáz ember a Civilizáció Csoport szervezésében hétfőn Budapesten, a Parlament előtt, a Kossuth téren.

Az Ökotárs Alapítvány képviselője hangsúlyozta: civilek támogatásáért felelős szervezet munkatársaként láthatta, hogy mire képesek néhány százezer vagy néhány millió forintból a civil szervezetek.

Móra Veronika

hozzátette: aki valaha, valahol, valakinek önkéntesként segített, az civil. A civil szervezetek a többi között fedelet adnak a hajléktalanoknak, megvédik a kiszolgáltatottak jogait. Mindezt azért csinálják, mert van szívük, és tényleg nem akarnak senkit az út szélén hagyni - tette hozzá. Móra Veronika kijelentette: ugyanakkor civilként bele kívánnak szólni abba is, hogy merre haladjon az ország, mivel demokrácia nem működhet civil szervezetek nélkül. A demonstráción 83 civil szervezet képviselői voltak jelen, akik egy molinót feszítettek ki a Parlament előtt, amelyen tudatták, hogy egy év alatt 645 240 embernek nyújtottak segítséget Magyarországon.

Jurácz Annamária

, a sclerosis multiplexben szenvedő betegek érdekeit képviselő Csongrád megyei civil szervezet képviselője arról szólt, hogy a Norvég Támogatási Alap segítségével 150 betegnek és családtagjaiknak tudtak segítséget nyújtani, és a külföldi támogatás mérföldkövet jelentett működésükben. A résztvevők a Parlament előtt leterített pokrócokon ülve falatoztak. A demonstráción európai uniós és nemzeti színű zászlókat lehetett látni, valamint a tömegben feltűnt az Amnesty International és a Magyar Helsinki Bizottság táblája is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.