Közélet

Botka László újabb luxusszenvedélyére derült fény - Vagyonnyilatkozat-tételi eljárást kezdeményeznek ellene (FRISSÍTVE)

Botka László újabb luxusszenvedélyére derült fény - Vagyonnyilatkozat-tételi eljárást kezdeményeznek ellene (FRISSÍTVE)

2017. május 2., kedd
Botka László újabb luxusszenvedélyére derült fény - Vagyonnyilatkozat-tételi eljárást kezdeményeznek ellene (FRISSÍTVE)
botka_rolex

A kormánypártok szerint törvénytelen, hogy Botka László, a szocialisták miniszterelnök-jelöltje kihagyta vagyonnyilatkozatából több milliós luxusóráit. A Fidesz és a KDNP szegedi képviselőcsoportja vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez a politikus, Szeged polgármestere ellen. Botka aljas hazugságnak nevezte az óraügyet, állítása szerint egyetlen Rolexét feleségétől kapta, ezért nem is tudja az értékét.

Hollik István

kereszténydemokrata országgyűlési képviselő keddi budapesti sajtótájékoztatón úgy fogalmazott:

Botka László

ismét lebukott, már nemcsak az autóját, a luxusnyaralásait, hanem a luxusóráit is kihagyta a vagyonnyilatkozatából. Ezzel a több tízmilliós luxusnyaralás, a 25 milliós luxuskocsi után most újabb luxusszenvedélyre derült fény - mondta. Hollik István szerint a szocialisták miniszterelnök-jelöltje több milliós luxuskarórákat visel, s a hírek szerint nem is egy, hanem több Rolex órája is van, Szegeden ezért hívják "Rolex Lacinak". Hozzátette: egy-két ilyen óra árából vidéken már házat lehet kapni, de Botka Lászlónak mindez fel sem tűnik. Megjegyezte: sokakat érdekelne, vajon mennyi lehet Botka László valós vagyona, ha néhány milliós órákat, több milliós luxusutazást, illetve egy 25 milliós luxusautót egyszerűen kifelejt a vagyonnyilatkozatából. Kitért arra is, hogy Botka László hetek óta járja a vidéket "hazug kampányával", eközben a nyilatkozatából sorra buknak ki az eltitkolt vagyontárgyak. Ebből szerinte arra lehet következtetni, az MSZP-ben semmi sem változik, a párt mindig is a milliárdosok pártja volt és ma is az. Ha megnézik

Gyurcsány, Bajnai, Medgyessy, Puch László, Boldvai, Simon Gábor

példáját, azt látni, hogy Botka László egyszerűen beállt a sorba - mondta a KDNP-s politikus.

Petneházy Attila

fideszes képviselő hozzátette: Botka László legutóbb Nyíregyházán próbálta hazug és farizeus módon eljátszani a kamerák előtt a nép egyszerű gyermekét. Közölte: a szegedi közgyűlésben a kormánypártiak vagyonnyilatkozat-tételi eljárást kezdeményeznek Botka László ellen. Valljon színt, hol vannak még "milliós csecsebecsék", amiket még eltitkolt - szólított fel Petneházy Attila. Hollik István arra a kérdésre, hogy

Bánki Erik

fideszes országgyűlési képviselő vagyonnyilatkozatával összefüggésben is ellentmondásokról lehetett hallani, azt mondta: a képviselő minden vagyontárgyáról beszámolt, a nyilatkozatában nem lelhető fel ellentét, valódi viszonyait tüntette fel. Arra hívták fel a figyelmet - jelezte -, hogy Botka László esetében viszont nincs így. A Fidesz-KDNP-ben mindenkinek a valós viszonyait kell feltüntetni, ha valaki nem így tesz, azt korrigálni kell - közölte.

Botka az Indexnek: születésnapi ajándék volt az óra

Aljas hazugságnak titulálta az

Index.hu cikkében

Botka László

a luxusórákról szóló híreket, állítása szerint 40. születésnapjára kapta a feleségétől egyetlen Rolex óráját. Kiemelte, hogy pont emiatt nem is tudja, mennyibe került az óra, ezért nem is szerepel a vagyonnyilatkozatában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.