Közélet

Balog: a sportszerető Magyarország olyan cél, amit érdemes mindenkinek támogatni

Balog: a sportszerető Magyarország olyan cél, amit érdemes mindenkinek támogatni

2017. május 21., vasárnap
Balog: a sportszerető Magyarország olyan cél, amit érdemes mindenkinek támogatni

Az egészséges, sportszerető Magyarország olyan cél, amit érdemes mindenkinek támogatni - mondta az emberi erőforrások minisztere vasárnap az MTI-nek, miután csaknem hét kilométert futott az idei Ultrabalatonon a Virtuózok klasszikus zenei tehetségkutató csapatának tagjaként.

A Siófok-Sóstó és Balatonaliga között futó

Balog Zoltán

elmondta: már tavaly is közösen indultak az Ultrabalatonon a közmédia műsorának támogatóival, akkor kánikula volt, most eső és vihar is várta a futókat, ami komolyan igénybe vette a társaságot. A miniszter - aki rendszeresen fut - kiemelte: kevés olyan szenvedély van, ami ennyire összehozza az embereket, mint a közös futás. Balog Zoltán párhuzamot vont a futók teljesítménye és a Virtuózokban fellépő fiatalok tehetsége közt, akikre az egész ország büszke lehet. Mint mondta, ezért is népszerűsítik a műsort, amit a közmédia egyik legsikeresebb vállalkozásának nevezett. A Virtuózok csapatában Balog Zoltán mellett

Miklósa Erika

operaénekes, Batta András zenetörténész - mindketten zsűritagok - és a műsor támogatói futották le váltóban az Ultrabalatont, amit idén tizenegyedik alkalommal rendeztek meg május 19-21. közt. A futóknak 32 óra állt rendelkezésre, hogy Balatonaligáról a Balaton északi partja felé indulva Balatonfüred, Pécsely, Badacsonyörs, Keszthely, Fonyód, Balatonboglár és Siófok érintésével megtegyék a 220 kilométeres távot. A Virtuózok című műsor célja, hogy minél szélesebb körben ismertesse és szerettesse meg a klasszikus zenét, valamint fiatal komolyzenei tehetségeket fedezzen fel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.