Atlétika: jól szerepeltek a pályaversenyeken a Titánok

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Menyusteam_05_29

Szinte teljesen kihagyva a mezei versenyeket a Titán TC atlétái idén csakis a pályaversenyekre koncentráltak a tavaszi idényben.

Az edzések 90%-át a városi stadionban végezték el a Titánok atlétái, de több alkalommal Zentán is voltak edzések. Április elején a gyermekatléták kaptak lehetőséget, majd ahogy közeledtek a diákolimpia versenyek, minden korosztály versenyzőiről képet kaptak a szakosztály edzői. A legfiatalabbak közül ki kell emelni Kovács Árpádot (2005), aki tavaly még éppen 10 évesen, 501cm-ig jutott távolugrásban és 8,26s-ig 60m-en, de már túlszárnyalta mindkét eredményét itt a szezon elején. A kis ,,aranykovács” idén szinte minden szabadtéri versenyén duplázott ebben a két versenyszámban. Stabilan 5m felett van távolugrásban, idei legjobbja 516cm, illetve 8,22s-ot szalad 60m-en a fővárosi Budapest Bajnokságon. Mellette a makói Szeges Richárd (2005) és szegedi Dömösi Réka
(2005) hozza a jó eredményeket futásban. A kisebbek közül Bak Ádámot (2006) és Hajdú Éduát (2008) emelte ki Menyhárt Zoltán, akik a másik csoportunkban edzenek. Ádám a dobószámokban és többpróbában, míg Édua a távolugrásban ér el kiváló eredményeket évfolyamában.

Az U16-os (2002-2004) korcsoportban több kiváló Titán-atléta bontogatja szárnyait, de még jelenleg hosszú nekifutó kell a felszálláshoz. Andó Viola (2002), Bak Péter
(2003) és Kovács Boglárka (2003) már mutatott egy-egy kiváló futást, de ezek még nem elegendőek a bajnoki dobogóhoz. Az újonc korcsoportban Burkus Barnabás (2004) okozhat majd meglepetéseket ellenfeleinek, de még hozzá kell erősödnie jelenlegi (184cm) magasságához.

Az U18-as, ifjúsági korcsoportban a hölgyeknél Dömösi Petra (2001) még nem érte el tavalyi legjobb formáját, de mint Menyhárt Zoltán kifejtette, dolgoznak azon, hogy az egy hónap múlva lévő bajnokságon már jó állapotban legyen. A fiúk táborában Nagy Ábris (2000), Nagy Gergő (2001), Szivák Barna (2000) és Toronyi Gergely (2000) egyre jobb formát mutatnak és remélhetőleg a hétvégi Diákolimpia Egyéni Országos Döntőben is megmutatják, milyen komolyan gondolják ezt a sportágat. Az említett atléták közül Dömösi Petra és Nagy Gergő részt vett az Olimpiai Reménységek Viadalán (ORV) és idei legjobbjukat futották az adott versenyszámban.

Az U20 (junior korcsoport 1998-1999)-ban idén Fekete Gábor (1998) vitézkedik a legjobban, míg két edző és iskolatársa Kovács Gergely (1999) és Várady Bálint (1998) is kiváló formát mutat, pedig mind hármójuknak előtt még az érettségin is komoly elvárások vannak. Fekete Gábor a hétvégi Diákolimpia Egyéni Országos Döntőben 400m-en, míg iskolatársaival: Nagy Ábris, Kovács Gergely és Várady Bálinttal a 4x400m-es váltóban állhatnak a dobogó bármelyik fokára! A hétvégi döntőket követően sem lesz pihenő a Titán atlétái számára, mert mindjárt itt vannak az egyesületek közti honi bajnokságok, illetve még lesz egy Diákolimpia döntő a III.kcs-nak, ahol Kovács Árpád biztos induló az egy évvel idősebbek között. Ez a verseny előtt a szegediek szakosztálya egy Ugorj a nyárba távolugró versenyt rendez 2017. június 06-án 10:00-ás kezdettel a városi stadionban, amely verseny kiírását az általános iskolák, és megyénk atlétikai szakosztályai már megkapták, ahol Menyhárt Zoltán reméli, kedvező időjárás esetén lesz egy-két ,,jeles” 5m feletti ugrás is a III.korcsoportban.

Előző sztori

Az EU sok olyan dologba beleszól, amelyet a tagállamok szintjén jobban lehetne kezelni

Következő sztori

Zsidó származású kortárs olasz irodalmárokról tartottak konferenciát Szegeden + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek