Kultúra

A világ legjobb természetfilmjei a szegedi Agórában

A világ legjobb természetfilmjei a szegedi Agórában

2017. május 24., szerda
A világ legjobb természetfilmjei a szegedi Agórában
film_mozi

A Nemzetközi Természetfilm Fesztivál és Országos Természet- és Dokumentumfilm Napok programsorozatának ad otthont a Szent-Györgyi Albert Agóra május 25-e és 28-a között.

A négynapos program célja, hogy teret adjunk azoknak a filmalkotásoknak, civil és állami szervezeteknek, vállalkozásoknak, intézményeknek, melyek azért dolgoznak, hogy felhívják a figyelmet a természet és környezetünk érzékenységére, védelmére. 2017-ben a Fesztivál égisze alatt két Filmszemle (a Nemzetközi Filmszemle és a Kárpát-medencei Filmszemle) kerül megrendezésre. Az idei versenyre a világ 58 országából közel 300 nevezés érkezett, melyk közt a legnagyobb európai filmes és TV stúdiók alkotásai is megtalálhatók. Gödöllőn a teljes versenyprogram, míg a Fesztivállal egy időben 19 magyar és 2 erdélyi nagyvárosban természet- és környezetvédelmi tematikájú filmek válogatása kerül levetítésre az Országos Természet - és Környezetvédelmi Filmnapok programon belül. Szegeden, a Szent- Györgyi Albert Agórában 35 film lesz látható. Részletek

ITT

. Nyitófilm: Évszakok /Les saisons/ magyarul beszélő, francia-német természetfilm, 94 perc, 2015. 6 éven aluliak számára nem ajánlott. Alkotók: Jacques Perrin, Jacques Cluzaud A rendezvény ingyenesen látogatható, de regisztrációhoz kötött. Regisztráció Rózsa Péternél az rpeter@agoraszeged.hu címen. Információ: +36 70 6164011 A filmek vetítési programja csatolva, illetve

innen

letölthető. A filmek mellett, látogatóink megtekinthetik természetfotó kiállításunkat. A kiállítás címe: Mintázatok. Érdekesség, hogy a kiállított képek mindegyike cianotípiával készült. Ez a technika idén már 175 éves!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.