/

A Ruzsai Falunapon debütál a Hetedhét Cekkeres kisfilm – a Homokhátság márkájává tennék a védjegyet

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

cekkeres_vedjegy_ruzsa_01

A Homokhátságon élők helyben maradását is segítheti a Hetedhét Cekkeres védjegy, amely hat település portékáit kínálja. Üllésen például a település lakosságának a fele a mezőgazdaságból él, ezért is tartják fontosnak a Ruzsa vezetésével megvalósult településközi együttműködést. A védjegy reklámozása már javában zajlik, szombaton a Ruzsai Falunapon debütál pedig a védjegyet bemutató kisfilm is debütál.

Ahogy megírtuk a minőségi helyi termékek piacra jutását segítendő bevezette a Hetedhét Cekkeres védjegyet hat homokhátsági község. Zöldségekkel, gyümölcsökkel, illetve helyben előállított termékekkel egy busz járja a környéket, kínálva a Ruzsán, Bordányban, Öttömösös, Pusztamérgesen, Üllésen és Zákányszéken megtermelt javakat. Ahogy Sánta Gizella, Ruzsa polgármestere elmondta, a vásárlók jelenleg elsősorban helyi piacokon találkozhatnak a Hetedhét Cekkeres védjeggyel, hamarosan azonban a régió vásárain, kiállításain is megjelennek a termékek. A távlati céljaik között pedig szerepel, hogy üzletláncokba is bekerüljenek a térség minőségi termékei.

A kezdeményezéshez csatlakozó Üllés nagyközség polgármestere, Nagy Attila Gyula szerint összefogás nélkül nem boldogulnak a gazdák. „Egy olyan márkát alapított meg az egyesület, amely nemcsak Ruzsát vagy Zákányszéket, hanem az egész térséget képviselheti” – fogalmazott. A település alpolgármesterétől, Juhász Attilától megtudtuk, a falu munkaképes korú lakosainak a fele más településeken, esetleg Szegeden dolgozik, ám a többiek a mezőgazdaságból élnek. „Nagyon jó lenne, ha a vásárlók is kicsit tudatosabbak lennének, rájönnének arra, hogy aki ilyen védjegyes terméket vesz, állandó jó minőségű, egészséges, magyar élelmiszert kap. Az első lépések kicsik, de cél, hogy ezek a termékek az élelmiszerláncok polcaira is felkerüljenek. A legfontosabb talán az, hogy helyben maradjanak a fiatalok, ne hagyják abba a termelést, és élhető maradjon a homokháti vidék” – mondta el portálunknak az alpolgármester. Az üllési gazdák, akik jelentkeztek, egyelőre burgonyát, paprikát, paradicsomot és káposztaféléket kínálnak a Hetedhét Cekkeres védjegy alatt, de Juhász Attila abban bízik, hogy feldolgozott termékekkel, például lekvárokkal vagy sajtokkal is bővülhet ez. Békés Tibor, a ruzsai Borbála Kecskefarmról az EchoTV-nek elmondta, egy termelő önmagában ma már nem tud betörni a piacra, ezért is csatlakozott a Hetedhét cekkeres védjegyhez. Úgy látja, mindig meg lehet találni azt a réteget, amely áldoz pénzt a hazai, kiváló minőségű termékekre.

A vásárlók most még elsősorban csak a helyi piacokon találkozhatnak a Hetedhét Cekkeres védjeggyel, de hamarosan a régió vásárain, kiállításain is megjelennek a termékek. A Ruzsai Falunap középpontjában is a védjegy áll, szombaton a sportpályán 10 órakor nyitják meg a rendezvényt, majd 11-kor bemutatkoznak a Cekkeres gazdák, főzőversenyt is tartanak, de lesz Cekkeres rajzverseny és futás is. A Hetedhét Cekkeres márkáról ITT és ITT tájékozódhat részletesebben, de bemutatkozó kisfilm is készül, amit május 20-án láthat először a nagyközönség be. Addig is kedvcsinálónak íme egy werkfilm:

no images were found

Előző sztori

28 fok lehet szombaton

Következő sztori

Labdarúgás: a Balaton partján okozna meglepetést a SZEOL