Közélet

A pedagógusokat érintően is változhatnak a törvénymódosítások

A pedagógusokat érintően is változhatnak a törvénymódosítások

2017. május 25., csütörtök
A pedagógusokat érintően is változhatnak a törvénymódosítások

A szociális bankszámla bevezetéséről, valamint a pedagógusokat érintően is kezdeményezett változtatásokat az Országgyűlés előtt lévő törvénymódosításokon a törvényalkotási bizottság csütörtökön.

Az elektronikus fizetési forgalom bővítésének céljával indokolja a törvényalkotási bizottság módosítása azt a pénzügyi piacok működését szabályozó törvénycsomaghoz benyújtott változtatást, amely szociális fizetési számlát vezetne be. A szociális számlát a pénzintézet jogszabályban meghatározott szociális feltételek teljesülése esetén köteles biztosítani, szintén jogszabályban meghatározott díjak és költségek mellett. Ezen részletszabályokat a kormány rendeletben fogja meghatározni. A közlekedési tárgyú törvényeken a testület csütörtökön olyan változtatást kezdeményezett, amely szerint a járművezetőkkel kapcsolatos bírság alsó határa egyes előírások megszegése esetén a beterjesztett 100 ezer forint helyett 10 ezer forintra mérséklődjön. A bírság felső határa továbbra is 800 ezer forint lesz. A változtatást az indoklás szerint az érdekképviseletek kezdeményezték. Egy módosítás pontosítja a járműre szerelhető kerékpárszállító eszközzel kapcsolatos előírásokat is. A bizottság az oktatási törvények módosításán is elfogadott változtatásokat. Az egyik ilyen értelmében az osztályfőnökök, munkaközösség-vezetők és a tanulók önszerveződését, a diákönkormányzatokat segítő pedagógusok esetén a munkaidőbe egy vagy két órát be kell számítani ezen feladatok ellátására. A testület egy módosító javaslatban azt is kezdeményezte, hogy a Pallasz Athéné Egyetem neve augusztus 1-jétől Neumann János Egyetem legyen. Az élelmiszerlánccal kapcsolatos törvény változtatását azzal egészítené ki a törvényalkotási bizottság egy saját módosító javaslata, hogy a meggyágazat számos ügyletére kiterjesztené a szerződéskötési kötelezettséget.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.