Vízilabda: küzdelmes iksszel zárta a középszakaszt a ContiTech Szeged Diapolo + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szeged-miskolc004kf

Ugyan volt esélye a győzelemre is a Miskolc ellen Kiss Csabáéknak, de végül döntetlennel zárult a borsodiak elleni csata.

Immáron Manhercz Krisztiánnal a soraiban fogadhatta a Miskolcot a ContiTech Szeged Diapolo a középszakasz utolsó fordulójában: a szegediek számára a presztízsen túl az volt a tét, hogy legalább a hetedik helyük megmaradjon, így ne nyolcadikként zárják a bajnokság második szakaszát.

Hat percen keresztül gyakorlatilag pihenő nélkül játszottak a csapatok, kimaradt lövések és elrontott akciók jellemezték mindkét fél játékát, végül az amerikai légiós, Alex Boven találatalaival kétgólos előnyre tett szert a Miskolc. A negyed utolsó percében aztán Manhercz Krisztián megszerezte a szegediek első gólját, 11 perc elteltével pedig szintén a hazaiak kilencese értékesített egy ötöst, így kezdődhetett minden elölről. (3-3) Ezt viszont három miskolci gól követte, a borsodiaknak szinten minden ült akcióból, és átlövéseikkel megnyugtató előnyre tettek szert, azonban a játékrész hajrája a Szegedé volt, és Milos Vukicevic remek csavargóljával csak egy volt közte a nagyszünetre.

Egyenlíteni többször is sikerült, de a Miskolcnak mindig volt válasza: végül Manhercz Krisztián volt leleményes, és több mint húsz perc után először volt az előny a ContiTechnél. (9-8) Az utolsó nyolc percet egygólos vezetésről várhatta a Szeged, és hiába volt többször is esélye arra, hogy ezt megduplázza, ezekkel az esélyekkel nem tudott élni: az MVLC azonban egy percig nem adta fel, és Miklós kihasznált emberelőnye után tíz perc elteltével ismét előnyben volt. Kevés volt már vissza, ráadásul alig fél perccel a vége előtt fórban támadhatott a Miskolc, azonban fölé lőttek, így még volt egy ideje egy támadásra a Szegednek: az egész meccsen kiválóan játszó Milos Vukicevic pedig kiharcolt egy ötméterest, amit értékesített is négy másodperccel a lefújás előtt, így bár több is benne volt ebben a meccsben, végül az utolsó pillanatokig kellett küzdenie legalább a döntetlenért a ContiTech Szeged Diapolónak.

Ezzel Varga Péter együttesének nem sikerült meccset nyernie a középszakaszban, de mivel a Vasas-BVSC meccs is iksz lett, így hetedik helyen végzett. A folytatásban jöhet majd a zuglóiak elleni párharc, a BVSC-vel szemben pedig jócskán van törleszteni valója Sedlmayer Tamáséknak.

Férfi vízilabda OB I, középszakasz, felsőház, 8. forduló

ContiTech Szeged Diapolo – PannErgy MVLC 12 – 12 (1-2, 4-4, 5-3, 2-3)
Szeged, újszegedi sportuszoda, 150 néző. Vezette: Rubos Károly, Bene Péter.
Szeged: Meixner – Pellei, Chilkó, Sedlmayer 2, Kiss Cs., Manhercz Á., Sánta 2. Csere: Vukicevic 5, Nagy M., Illés, Manhercz K. 3. Vezetőedző: Varga Péter.
Miskolc: Kósik – Hornyák, Vadovics, Boven 4, Milicic 5, Halek 1, Lukács D. Csere: Szabó R., Misic, Jakab 1, Lukács Á., Miklós 1. Vezetőedző: Sike József.
Emberelőny: 11/4 ill. 7/1.
Ötméteres: 2/2 ill. 1/1.
Kipontozódott: Manhercz K. (32′) ill. Lukács D. (26′), Boven (32′).
Kiállítva, cserével: Misic (29′).

Online közvetítésünk

VÉGE

IV. negyed 12-12 (1-2, 4-4, 5-3, 2-3)

32′ Vukicevic vállalja magára: be is pattintja, 12-12! Még négy másodperc maradt az órán, egy távoli lövés, de ezt fogja Meixner, ez a vége, az utolsó pillanatokban egyenlítve, egy pontot szerez a Miskolc ellen a nagyot küzdő ContiTech Szeged Diapolo.

32′ Megint Kósik véd Manhercz Krisztiánnal szemben, ez picit el lett kapkodva most. Manhercz oda is üt Bovennek, ezért kiállítják őt, és ki is pontozódik – gyakorlatilag megnyerte a fórban támadó Miskolc a meccset. Még fölélövik, ezzel van egy utolsó esély: ÖTMÉTERES! Vukicevic be tudott fordulni, ezért büntetőt adnak a játékvezetők, Boven is kipontozódik.

31′ Kósik még a vonal előtt fogja meg Manhercz kísérletét, Vadovics lövése viszont elkerüli a szegedi kaput.

30′ Kivédekezzük a fórt, majd Meixnerbe lövik végül a labdát: kontra a túloldalon, Miklós pedig behúzza a rossz kéz oldalról, hosszú idő után vezet a Miskolc, 11-12.

30′ Manhercz Ádám lő egy zúgó kapufát, a visszaúszásnál ki is állítják őt, időt kér a Miskolc. Elég paprikássá vált a hangulat az uszodában.

29′ Meixner megint, de visszakerül a Miskolchoz: most a kapufa is velünk van, de a kipattanó Milicic-é, aki az üres kapuba ejt, 11-11. Cserével kiállítják Misic-et dumáért.

28′ Chilkó lövését blokkolják, nincs gól ebből a fórból, marad az egygólos különbség.

28′ Sántánál megint a kontra, plusz 2 helyett egészen máshogy nézhet ki a meccs. Misic gólja már sípszó után, ráadásul ki is állítják a légióst.

27′ Meixner is hozzáteszi a magáét, fogja ezt az átlövést. Sánta ellen fújnak most. MEIXNER! Remek refelxmozdulat egy centerlövés után, és nagyon kellett is ez, akár kettővel is vezethet a Szeged.

26′ Lukács Dénes kipontozódik, Sedlmayer ezt gyorsan gólra is váltja, 11-10. Sike mester kap sárgát reklamálásért.

26′ Vukicevic hosszú idő után nem szerez gólt lövéséből, ejtése most magas volt. Halek viszont kiegyenlít a túloldalon, 10-10.

25′ Megint kontra, gyorsan a Szegedhez kerül a labda. Ugyanez a túloldalon is, majd Manhercz Ádám füleli le a centerezést.

25′ Az utolsó sprintet megnyerik a borsodiak.

III. negyed 10-9 (1-2, 4-4, 5-3)

24′ Kiállítás, fórban fejezheti be a negyedet a Szeged: de góllal is fejezi be, Sánta húzza be a bejátszást, 10-9! Még öt másodperc maradt, Szabó Roland távoli löketénél még figyelnie kellett Meixnernek, de előnyből várhatja az utolsó nyolc percet a Szeged.

24′ Páros kiállítás: Misic és Illés megy ki. Nem tud ebből mit csinálni a Miskolc, kevés ideje maradt a vendégeknek: viszont a két óra együtt fog pörögni, 25 másodperc van a negyedből, Varga Péter időt kér.

23′Boven lövését most blokkoljuk, Nagy Márton kezébe hull a labda, kivédekezett emberhátrány. Sedlmayer váratlanul elvállalja, de a kapufa kisegíti Kósikot.

23′ Miskolci emberelőny, Pelleinél a hiba, rögtön időt is kér a Miskolc.

22′Milicic megint középről, most a bal felsőt választotta – szép párbaj közte és Vukicevic között, 9-9. Nagy Márton lövése viszont mellécsúszik.

22′ MEG IS VAN! A meccsen először vezet a Szeged Manhercz Krisztián gólja után, 9-8!

21′ KAPUFA! Halek kissé rossz helyzetből is elvállalja, a keresztlécet találja el, jöhetünk a vezetésért.

21′ VUKICEVIC MEGINT! Remekül játszik a center, most megelőzte Kósikot, és elpöccintette mellette, 8-8. Mindig van válasz, de jó lenne vezetni is!

20′ Szép bejátszás volt Chilkótól, de Pellei kapáslövésénél jól zárta a szöget Kósik. Szegedi kiállítás, Vukicevic kapja a második hibáját, és ugyan már lejár a fór, de Milicic kilövi a felső sarkot közelről, 7-8.

20′ Meixner mutat be egy bravúrt Boven átlövése után, ezek kellenek, és meg lehet nyerni ezt a meccset. Misicet megelőzi Pellei, megvan a labda.

19′ Kicsit tanácskoznak, végül Sedlmayer faultja után ötöst adnak a Miskolcnak: Boven lövi, nem rontja el, 6-7. VUKICEVIC MEGINT CSAVAR! Ez igen, ideje sem volt reagálnia Kósiknak erre, de így is kell ezt, 7-7!

18′ Megint támadószabálytalanság a Miskolcnál, viszont most jól védekeznek a vendégek, még ha Manhercz Ádám kezéből ki is csúszott a labda.

18′ Kontra után még fórba is kerülünk, amit a megúszó Manhercz Krisztián gyorsan gólra is vált: eltűnt a háromgólos különbség, 3-6 után egyenlít a Szeged, 6-6.

17′Szép blokk a védelemtől Halek lövése után. Kevés az idő már lőni, Kiss Csaba ejtése után Sántánál ráadásul szabálytalanságot is fújnak a sporik.

17′ A harmadik ráúszást a Miskolc nyeri.

II. negyed 5-6 (1-2, 4-4)

16′ Vukicevicet kiállítják, előnyben a Miskolc: de szép volt Pellei blokkja, leheletnyi helyet sem hagyott arra, hogy el tudja lőni ezt Boven. Még tíz másodperc: GÓÓÓÓL! Vukicevic pazar csavara kiváltja a tapsot is a nézőkből, 5-6! Nincs már idő többre, bár meglépni látszott a Miskolc, de semmi nem dőlt el 16 perc után.

15′ Megint egy kontraítélet a Miskolc ellen, de nincs belőle megúszás. Kontra a túloldalon is, ebből nem tudtunk sajnos jól kijönni.

15′ Ez most szép vízilabda volt, Sedlmayer centerezését kapásból lőtte be Sánta, 4-6.

14′ Kicsúszik Manhercz Krisztián kezéből, mielőtt lőhetne, megint jöhet a Miskolc. Kontrát fújnak a sporik, Illés kap egyet, ezért jön Bovennek a kiállítás, rögtön ki is kéri az idejét Varga Péter.

14′ Technikai hiba most a Szegednél: hát ez nem igaz, ez is becsúszik nekik, Jakab pattintott lövése is utat talál a kapuba, először háromgólos a különbség, 3-6.

13′ Gyors gól, még fórból: Milicic lövi el kapásból, ez ellen nem tudott mit tenni Meixner, 3-5.

12′ Pellei látja meg szépen Sántát, aki hoz egy kiállítást: Lukács Ábelnek is a második. Manhercz Krisztián lövésébe beleérnek, és még a kapufáról sem befele pattan, de maradhat nálunk – de csak eddig, kontra, és kiállítás, Manhercz Krisztiánt küldik ki – időt is kér a Miskolc.

12′ Ismét egy távoli lövés, ezek ma nagyon ülnek a Miskolcnak, most Milicic lő át, 3-4.

11′ Boven megint elvállalja, de most az oldalhálót találja el. Jó Kiss Csaba bejátszása, Sánta tűnik el, ez ötös: Manhercz Krisztián lövi, pontosan a bal felsőbe, egyenlít a Szeged, 3-3.

10′ Megint kiállítás Vukicevicről, azonban rossz a passz oldalra, nincs lövés a kiállíltás alatt. Kiss Csaba elvállalja, de ez elhal a blokkban, viszont támadhatunk tovább: Megint emberelőny, ez már bent van, Sedlmayer lő a felső sarokba, 2-3.

10′ Boven eddig nem tud hibázni, messziről lövi át a szegedi védelmet, 1-3.

9′Vukicevic szállít egy kiállítást, Lukács második hibája. Pellei húzására nagyon kicsi hely volt csak, el is akadt a kezekben, a harmadik fór is kimarad.

9′ A második sprintet megelőzte egy kis várakozás, sapka-gondjai akadtak a Miskolcnak. Sedlmayer elhozza a labdát.

I. negyed 1-2

8′Még 40 másodperc vissza, azaz még lehet, hogy lesz egy ideje támadni a Szegednek – ezt is forszírozza Varga Péter, aki gyors labdaszerzésre biztatja övéit. Hosszú Szabó Roland passza, ez pedig még kínál egy esélyt a Szegednek: Chilkó bejátszása picit pontatlan, így nyolc perc után vezet a Miskolc 2-1-re.

8′Manhercz Krisztián emelkedik ki, de a keresztlécet találja telibe. Másodjára már nem ront, ez bent van a bal alsóban, 1-2.

7′Vukicevic csavarját is megfogja Kósik, igaz, ez is szinte mellé jött, bár így sem volt kis védés. Most nincs szerencsénk, egy blokkról megpattanó labdánál az ellenkező irányba indult el Meixner, így esélye sincs visszaérni, Boven megint, 0-2.

6′ Kiállítás, Illésnél az első szegedi hiba: kivédekezzük, de mire visszaérne Illés, Boven kilövi a bal alsót, vezet a Miskolc, 0-1.

6′ Kontrafault, megint támadhat a Szeged. Sedlmayer indítását lelesik, majd megint Meixner nyúl bele egy távoli átlövésbe. Időt kér a Miskolc.

5′Chilkó tiszta lövőhelyzetben rossz kéz oldalról, de a rövidet választja, azt pedig fogja Kósik is – sok idő nincs pihenni.

4′ Meixner is bemutat egy szép védést Lukács pattintott kísérlete után, de maradhat a Miskolcnál. Mire megvan a labda, belefújnak: végül nincs lövés a miskolci támadás végén.

3′ Ha ez tudatos volt, az nem semmi: Manhercz Ádámot küldte előre Varga Péter, Kiss Csaba blokkja pedig pont a megúszó társhoz került… Nem jó a centerezés Sántának, jól játszik hátul a Miskolc is.

3′ Megint egy fór, de Kiss Csaba lövését védi Kósik.

2′ Pellei gyorsan visszaszerzi a labdát, jó védekezés a Szegedtől.

1′ Rögtön egy fór, Boven megy ki, de Sánta Dániel lövése a blokk és Kósik segítségével nincs bent.

1′ Elhozza a labdát a Szeged.

17.50 – Köszöntjük olvasóinkat az újszegedi sportuszodából, hamarosan kezdődik a középszakasz utolsó fordulójából a Szeged Miskolc elleni meccse. Eddig még nem tudott nyerni a bajnokság ezen szakaszában a ContiTech Szeged Diapolo, amely még nyolcadik helyen is végezhet, ha ma ismét kikap a Miskolctól, ellenben a a Vasas legyőzné a BVSC-t, már csak azért is fontos ez a meccs.

Előző sztori

Kábítószer-kereskedő bukott le Szegeden + VIDEÓ

Default thumbnail
Következő sztori

Labdarúgás: hamar eldöntötte a találkozót a Budafok a Mórahalom ellen

Legutóbbi hasonló cikkek