Sport

Vízilabda: rövidre zárná a szezon utolsó párharcát a ContiTech Szeged Diapolo

Vízilabda: rövidre zárná a szezon utolsó párharcát a ContiTech Szeged Diapolo

2017. április 26., szerda
Vízilabda: rövidre zárná a szezon utolsó párharcát a ContiTech Szeged Diapolo
szeged-debrecen011kf

A Vasas elleni, két győzelemig tartó csatával zárul az idény a ContiTech Szeged Diapolo számára, ami előtt Chilkó Mártonnal beszélgettünk.

Egymás után a hatodik BVSC elleni mérkőzését sem tudta megnyerni a ContiTech Szeged Diapolo. Varga Péter tanítványai szombaton az ötödik helyért vívott rájátszás első fordulójában ugrottak medencébe a zuglóiak pályaválasztásával, és mivel a két csapat idei szezonban lejátszott meccsét egyaránt a BVSC nyerte, így a szegedieknek nem szabadott volna kikapniuk. A BVSC azonban 14-9-re nyert, így harcolhat a nemzetközi szereplést érő ötödik helyért, a Szeged pedig a Vasassal csatázhat a hetedik pozícióért. "Rányomta a bélyegét a meccsre, hogy nem kaphattunk ki, de az, hogy lassan két éve nem tudtuk megverni a BVSC-t, az a mi felelősségünk. Nem gondolom, hogy jobb csapat lenne a BVSC, pillanatnyi dolgok döntöttek. Itthon is egy góllal kaptunk ki úgy, hogy szinte végig vezettünk. A szombati egy más lelkiállapotban lejátszott meccs volt, de ezt is meg lehetett volna nyerni, csak kevesebbett kellett volna hibázni, és 14 gólt kapva nehéz nyerni" - tekintett vissza a szombati találkozóra a ContiTech Szeged Diapolo játékosa,

Chilkó Márton

. Bár az előzetes várakozásokhoz képest ezzel alulteljesít a gárda, a kétszeres Universiade-győztes pólós elmondta, mindenképp az a céljuk, hogy győzelemmel zárják a szezont, hiszen így jobb lesz elmenni a nyári szünetre is. "Saját magunknak alakítottuk úgy, hogy most a hetedik helyért kell játszanunk, most ezeket a meccseket kell megnyerni. Az egész évet nézve a sérülések nagyban befolyásolták az eredményeinket, szinte az egész szezonban nem tudtunk teljes csapattal játszani. Ezt a feladatot is annyian kell megoldanunk, amennyien vagyunk, mindenkinek meg kell találnia a saját motivációját ebben. Ha fejben le tudjuk ezt rendezni, akkor nem lehet gond a Vasas ellen, vagyunk olyan jó játékosok, hogy képesek vagyunk erre" - válaszolta Chilkó Márton. A szezon során a szegediek bizonyították is, hogy képesek a jó teljesítményre, hiszen az egyik bajnokesélyes, az OSC ellen kétszer is sikerült döntetlent játszani, de a Ferencváros elleni iksz is jó eredménynek mondható. "Inkább azt látom gondnak, hogy a saját mezőnyünkbeli meccsekből nem tudtunk hozni egyet sem. Az OSC elleni pesti meccset meg kellett volna nyernünk, a Fradi ellen szintén nyerhettünk volna idegenben. A szezon során voltak olyan eredményeink, amik nem voltak bekalkuláva, gondolok itt a pécsi vagy szentesi döntetlenekre, jól jött volna az a plusz négy pont. Ezen már kár keseregni, az a célunk, hogy győztesen jöjjünk ki a Vasas elleni párharcból" - összegzett a szegediek 13-asa, aki úgy zárta, két meccs alatt szeretnék eldönteni az angyalföldiek ellenp párharcot, amit szombaton 17 órától az újszegedi, immáron nyitott uszodában kezdenek. "Itthon kezdünk, ez egy óriási plusz nekünk. Ha nyerünk, akkor úgy gondolom, Pesten be is tudjuk fejezni ezt a párharcot" - zárta Chilkó Márton.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.