Egyház

Vitorlával építettek ifjúsági közösségeket

Vitorlával építettek ifjúsági közösségeket

2017. április 11., kedd
Vitorlával építettek ifjúsági közösségeket
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Április 8-án fejeződött be a Szeged-Csanádi Egyházmegye Ifjúságpasztorációs Irodája által szervezett „Vitorla” Közösségvezető Képzés. Az ünnepélyes szentmisén Kiss-Rigó László megyés püspöktől huszonhat fő vehette át a tanúsítványt.

A képzés célja az volt, hogy a plébániákról érkezett csapatok képessé váljanak a helyi plébániájukon ifjúsági közösségek létrehozására. Egy év alatt, hat hétvége keretében olyan kompetenciák, ismeretek elsajátítására volt lehetőség, mint a meghívás és közösségvezetés, korosztály-ismeretek, motiválás, imádság és evangelizálás, játékpedagógiai elemek, tervezés, valamint kommunikációs készségek. A résztvevők külön lelkigyakorlaton vettek részt, amely a képzés egyik legmélyebb és leghangsúlyosabb eleme volt. A képzésre jelentkezettek szakmai és egyházmegyei teamet alkotva olyan erős kapcsolatot építettek ki egymással, amely – elmondásuk szerint – továbbra is közös programokra és további tervekre motiválja őket. "Utak és jövőkép a fiatalok nevelésében" címmel kerül rendezik meg május 27-én, szombaton az I. Egyházmegyei Ifjúságpasztorációs Konferenciát, ahol a Vitorla képzésen résztvevők is bemutatkoznak, de a résztvevők az előadások mellett a pasztorális életben bevált jó gyakorlatokat is megismerhetik. Részletek

ITT

. A képzés a Szeged-Csanádi Egyházmegye és a Renovabis Alapítvány jóvoltából valósult meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.