Vádemelés az élettársát és a nevelt gyermekét is bántalmazó maroslelei férfival szemben

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki éveken keresztül keserítette meg nevelt gyermeke, valamint élettársa és saját gyermekei életét.

A vádirat szerint a vádlott élettársi kapcsolatban élt Maroslelén, melyből két kiskorú gyermeke született, de közös háztartásukban nevelték élettársa korábbi kapcsolatából született kiskorú gyermekét is – közölte a Csongrád Megyei Főügyészség. A férfi a 2009 és 2013 között élettársa előző kapcsolatából származó kiskorú gyermekét folyamatosan lekezelő, agresszív, sértő és verbálisan megalázó módon nevelte, vele szemben állandó, durva jelzőket használva. Ezen túlmenően, amikor a vádlott evett, akkor a kiskorú nem ülhetett az asztalhoz, valamint rendszeresen fizikai erőfölényét demonstrálandó ütést imitáló mozdulatokat is tett felé. Előfordult, hogy tettleg is bántalmazta a kiskorút haját rángatva, amely miatt egyébként korábban jogerősen el is ítélték. A vádlott viselkedése miatt folyamatos szorongásban, félelemben élő kiskorú 2013. szeptemberében költözött el nagyszüleihez, miután a vádlott a közös ingatlan udvarán egy lapáttal kergette őt és a nagyszülők a kiskorú pszichés állapotát észlelve magukhoz vették őt. A vádirat szerint a vádlott magatartása súlyos mértékben veszélyeztette a kiskorú testi, lelki és erkölcsi fejlődését.

A vádlott 2015. szeptemberében elköltözött élettársától és közös gyermekeitől, majd 2016. júliusában, miután kapcsolattartásról visszavitte kiskorú gyermekeit, egy vélt sérelem miatt a vádlott indulatos lett és a korábbi lakóhelyükön félelemkeltés céljából egy vasvillát maga elé tartva fenyegető mozdulatokat tett volt élettársa irányába. Ezt követően a vádlott a vasvillát eldobta, a lakóépületbe bement, ott székeket dobált, ütötte a falat, valamint megfenyegette élettársát és kiskorú gyermekeit, hogy „mindenki meg fog dögleni, mindenkit ki fog nyírni”. Ezután a kiskorú gyermekeket bezárta az előszobába azzal a kijelentéssel, hogy „ne lássák, ahogy kinyír mindenkit”, majd volt élettársát egy paprika sprayval lefújta. A vádlott cselekményével azt követően hagyott fel, hogy egy fagerendát a volt élettársa lábához dobott, amellyel neki 8 napon belül gyógyuló sérüléseket okozott.

Az ügyészség a vádlottat 3 rendbeli kiskorú veszélyeztetésével, könnyű testi sértés vétségével, valamint zaklatás bűntettével vádolja. A vádlott bűnösségének kérdésében a Makói Járásbíróság fog dönteni.

Előző sztori

Megmentené a nemzeti összetartozást szimbolizáló emlékhelyet a KDNP a Vértónál

Következő sztori

Blogstar: Fenyegetőzés – minden alap nélkül