Vádat emeltek a templomi perselyekre szakosodott tolvajjal szemben

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

biro_birosag_jogasz_ugyved

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki két szegedi templom sérelmére követett el bűncselekményt.

A vádirat szerint a vádlott 2016. Karácsonyának másnapján, miután 2 óra körüli időben megjelent az egyik belvárosi katolikus templomnál, az ott kihelyezett 3 db adománygyűjtő perselyből próbált meg legalább 50.000 forintnyi pénzösszeget ellopni úgy, hogy a persely nyílásába egy dróttal benyúlva kísérelte meg azt kinyitni. Cselekménye azonban sikerrel nem járt.

A vádlott ezt követően január 8-án az egyik felsővárosi katolikus templom sérelmére kísérelt meg bűncselekményt elkövetni hasonló módszerrel. A férfi a templomban kialakított és bezárt állapotban levő kerítésen átmászott a látogatók elől elzárt területre és a templomtérben levő adománygyűjtő perselybe a nála levő zseblámpával bevilágított, majd az erre a célra kialakított dróttal benyúlt. A cselekményt a templomban tartózkodó egyházközösség vezetője észlelte, így vádlott azt nem tudta befejezni.

Az ügyészség a vádlottat 2 rendbeli üzletszerűen elkövetett lopás vétségének a kísérletével vádolja, mint különös visszaesőt, figyelemmel arra is, hogy a vádlott munkahellyel, jövedelemmel nem rendelkezik, létfenntartását vagyon elleni bűncselekmények elkövetéséből biztosítja.

A vádemeléskor előzetes letartóztatásban levő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Default thumbnail
Előző sztori

Új idei mélyponton a forintárfolyam

Default thumbnail
Következő sztori

Keddi programajánló: Függöny előtt, instrument-all

Legutóbbi hasonló cikkek