Túrával és faültetéssel ünnepelték a Föld Napját + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

csaladi_nap006kf

Mintegy negyvenen járták be Szentmihályt, Gyálarétet, Klebelsbergtelepet és Kecskéstelepet a négy település közösségépítő, hagyományteremtő túráján.

A Föld Napja alkalmából több programot is rendeztek a hétvégén Nógrádi Tibor (Fidesz-L.É.T.) egyéni választókerületében. Első alkalommal szervezték meg a négy települést érintő gyalogtúrát, mely Szentmihályról indult, és a Gyálaréten, illetve Klebelsbergtelepen át Kecskéstelepre vezető kört biciklizve, futva vagy gyalogososan tehették meg a résztvevők. A debütálás során mintegy negyvenen vállalkoztak erre a feladatra. A legfiatalabb résztvevő, a Móravárost képviselő négy hónapos Írisz édesanyja ölében teljesítette a több mint 15 kilométeres távot. Az ötletgazda-szervezők, Máté-Tóth Andrásné, a Móricz Zsigmond Művelődési Ház igazgatója és Nógrádi Tibor azt szeretnék, ha a négy település összetartozásának erősítését célzó kezdeményezés szép választókerületi tradícióvá nőné ki magát, és néhány év múlva már több száz fős csapat járná be az utat. Azt a túrát, mely egyébiránt gyönyörű vidékeken vezet keresztül: a Szentmihály és Gyálarét közötti szántóterületeken, a Tisza árterében és töltésén, a kertvárosi településrészeken át érkezik meg a Szentmihály és Kecskéstelep közötti kerékpárútra. A képviselő portálunknak azt is megjegyezte, reményei szerint 2020-ban már a megújított, megfiatalított, megszépített Holt-Tisza mellett vezet majd a negyedik gyalogtúra útvonala.

A Fekete István Általános Iskola adott otthont az immár hagyományos közösségépítő családi napnak, melynek középpontjában szintén a Föld Napjához illeszkedő programok álltak. A pedagógusok és a diákok egy vadalmafát ültettek el a sportpálya közelében. Mint elhangzott, ez a fafajta több mint száz évig is elélhet, és a törzse maximum 25 centis lesz, így igen alkalmas rá, hogy hosszú időn keresztül díszítse a közösségi teret, gyönyörködtesse és szolgálja az itt élőket. A családi nap keretében különféle sportrendezvényekkel, közös főzéssel, étkezéssel és baráti beszélgetésekkel is várták az érdeklődőket.

no images were found

no images were found

Előző sztori

Kézilabda: hiba nélküli hajrá kell az SZKKSE-től

Következő sztori

CVU: Rácz „Szakember” Attila sikertörténete és az 5 perces Pénzügyi Bizottság