Tízmillió forintra pályázhatnak az SZTE-sek

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

12 szegedi vállalat idén is több millió forinttal támogatja a tehetséges egyetemistákat. A Kiválósági listára a tudomány, a sport- vagy a művészet területén kiemelkedő hallgatók, az esélyegyenlőségi ösztöndíjra a hátrányos helyzetű SZTE-sek jelentkezhetnek. Az SZTE Tehetségpont meghosszabbította a jelentkezési határidőt, az összesen 10 millió forint értékű ösztöndíjaira április 26-áig lehet pályázni.

A nagy érdeklődésre való tekintettel meghosszabbította a jelentkezési határidőket az SZTE Tehetségpont, így a tehetséges egyetemisták április 26-áig jelentkezhetnek az egység által meghirdetett, összesen 10 millió forint értékű ösztöndíjakra.

Jó sportolók, tehetséges alkotók és eredményes kutatók jelentkezhetnek a Kiválósági listára, a hátrányos helyzetű hallgatókat az Esélyegyenlőségi pályázat segíti, míg a szegedi, tehetséggondozás iránt elkötelezett nagyvállalatok mérnököket, informatikusokat és más szakembereket is keresnek a Vállalati ösztöndíjak keretében.

Sportolókat, kutatókat és művészeket támogatnak

Kiemelkedő tanulmányi, tudományos, kutatási, sport- vagy művészeti eredményeket elért SZTE-sek jelentkezhetnek az SZTE Tehetségpont Kiválósági listájára, így a Talent Ösztöndíjra is, amely a legkiválóbb hallgatók kitüntetését és jutalmazását szolgálja. A Szegedi Tehetséggondozó Tanács idén is több millió forinttal támogatja a tehetséges egyetemistákat, akik április 26-án éjfélig pályázhatnak.

További információ ITT.

Mérnököket és közgazdászokat is keresnek

Az SZTE Tehetségpont idén is meghirdette a Pro Talentis vállalati ösztöndíjakat, amelyek keretében összesen 21 hallgató részesülhet anyagi támogatásban.

Számos pályázatra, köztük a FERROÉP ZRT., a Bánffi & Bánffi Kft. , a Transcommers Kft., a Szegedi Vízmű és a SoupPort Levesbár ösztöndíjára bármely kar hallgatója jelentkezhet, aki megfelel a pályázati kiírásnak.

Ezen túl a mérnöki kar hallgatói a ContiTech, a Givaudan Hungary Kft., a Mars, a Pick Szeged Zrt., Sole Mizo Zrt. és a MARS ösztöndíjaira, a jogi kar hallgatói a Printker Office Land Zrt. ösztöndíjára, a természettudományi, a gazdasági és a mérnöki kar hallgatói a TE-DI Trade Kft. ösztöndíjára is pályázhatnak.

További információ ITT

Egyenlő esélyekkel

A Szegedi Tehetséggondozó Tanács és az SZTE Tehetségpont, az SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ és az SZTE Esélyegyenlőséget Biztosító Bizottsága idén is meghirdette, és a jelentkezést április 26-án éjfélig meghosszabbította az Esélyegyenlőségi Talent Ösztöndíjakra. Azt SZTE-sek három kategóriában pályázhatnak, fogyatékossággal élő, roma származású és hátrányos helyzetű hallgatók jelentkezését várják.

További információ ITT.

Segítsen, hogy segíthessünk!

A Pro Talentis Universitatis Alapítvány kéri minden korábbi támogatottját, hogy amennyiben jövedelme és módja van arra, hogy a további tehetséges fiatalokat adója 1%-os felajánlásával személy szerint, vagy hozzátartozói, ismerősei meggyőzése útján támogassa, akkor ne halassza el az idei évet sem, hogy mások is segítséget kaphassanak a jövőben.

A rendelkező nyilatkozatot ITT találja:

Pro Talentis Universitatis Alapítvány: 11600006-00000000-41821394

Adószám: 18022067-2-06

Default thumbnail
Előző sztori

Kósa: Magyarország gyengítésén dolgozik Soros György

Default thumbnail
Következő sztori

Elismerések és kitüntetések a Tűzoltók napja alkalmából

Legutóbbi hasonló cikkek