/

Tízmillió forinttal támogatná a város a kajak-kenu világkupát és a sárkányhajó Eb-t

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

sportbiz006kf

Mintegy tízmillió forintos támogatást nyújthat a város két kiemelt sportrendezvény, a kajak-kenu világkupa, valamint a sárkányhajó fesztivál megvalósulásához.

A Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság szerdai ülése is vita, és gyakorlatilag hozzászólás nélkül zajlott. Az önkormányzat 2016-os zárszámadásával kapcsolatban az MSZP-s gazdasági alpolgármester, Szentgyörgyi Pál elmondta, a város bevételei jelentősen nőttek tavaly, a bizottság tartozó szociális jellegű kiadások kapcsán kitért rá: 755 millió forintos előleg szerepelt a tavalyi büdzsében ilyen jellegű célokra, ebből végül 711 millió forintot teljesítettek. A beszámolót Tóth Péter (Jobbik) tartózkodása mellett fogadták el.

Szentgyörgyi úgy folytatta, az idei költségvetést úgy módosítják, hogy két kiemelt sportrendezvényre, így a május 25-én kezdődő, Maty-éren zajló kajak-kenu világkupa, valamint a szeptemberben esedékes sárkányhajó fesztivál megrendezését tíz millió forinttal támogathatja az önkormányzat. A Szegedi Sport és Fürdők Kft. 2016-ra vonatkozó beszámolójában a szocialista politikus elmondta, a cég mérlege annak köszönhetően is megváltozott, hogy az újszegedi sportuszoda tavalyra ígért felújítása áthúzódott 2017-re. Az ülésen részt vevő ügyvezető, Szabó Mihály hozzátette, a pályázatok beérkezését, valamint a Magyar Vízilabda Szövetség jóváhagyását követően várhatóan június elején elkezdődnek a munkák az uszodában, és ősz elején újra kinyit majd a gépészetében és esztétikai állapotában is megújult létesítmény.

Három sportszervezet nyújtott be igényt rendezvénye támogatására: a Tisza Volán jégkorong szakosztály április elsején és másodikán rendezte meg a Tisza Pakk Kupát az U12-es korosztály számára, ahol közel 100 gyermek vett részt, erre 1 millió forintot igényeltek. A Gellért Szabadidőközpont Sportegyesület megpályázta a korosztályos magyar teniszbajnokság megrendezését, ahol mintegy 300 sportoló indulhatna – az augusztusban esedékes verseny rendezéséről még nincs döntés, erre 500 ezer forint városi pénzt igényelt a klub. A Szegedi Sárkányhajó Egyesület 800 ezer forintot igényelt a május huszadikán, a Szeged napja rendezvénysorozathoz kapcsolódó viadal megrendezéséhez. A bizottság végül 500 ezer forintot javasolt, miután ha a kért összeget fogadták volna el, azzal túllépték volna a kétmillió forintos rendezvénykeretet. A javaslatot egyhangúlag elfogadták, így ha pénteken a közgyűlés is rábólint, akkor a jégkorongozók egy, míg a sárkányhajósok és a teniszezők (amennyiben utóbbiak elnyerik a rendezés jogát) fél-fél millió forintos támogatásban részesülhetnek.

Előző sztori

Őzet gázoltak kedd éjjel

Következő sztori

Szegényebb lenne a világ bor nélkül