Egyház

Társnak lenni Jézus szenvedésében – keresztút Szegeden

Társnak lenni Jézus szenvedésében – keresztút Szegeden

2017. április 8., szombat
Társnak lenni Jézus szenvedésében – keresztút Szegeden
varosi_keresztut12_gs

Újszegedről indulva Szeged 14 pontján megállva Krisztus keresztútjáról, haláláról és sírba tételéről elmélkedtek a városi keresztút részvevői.

Az idei városi keresztút az újszegedi Szent-Erzsébet templomból indult, s Szeged 14 pontján megállva

Krisztus

keresztútjáról, haláláról és sírba tételéről elmélkedtek a Szeretethimnusz mondatainak segítségével. „A keresztények iránytűje a keresztre feszített Krisztus követése, nem pedig egy meg nem testesült istené, hanem egy hús-vér Istené, aki magán viseli testvéreink sebeit” –

Ferenc

pápa ezen gondolatával invitálta a híveket a Szegedi Katolikus Lelkészség a keresztútra.

Köllő Sándor

egyetemi lelkész portálunknak elmondta, régóta hagyomány, hogy a virágvasárnap előtti pénteken városi keresztútra hívnak Szegeden, és nincs lekötve, hogy honnan indul és hol is zárul, hiszen a cél, hogy bejárják a várost. Tavaly Alsóvároson kezdtek, más alkalommal a dómtól vagy épp Felsővárosról, idén pedig Újszegeden. A Szegedi Egyetemi Lelkészség keresztútján zömében fiatalok vesznek részt a szegedi plébániák hívei mellett, de a környező településekről is szoktak érkezni. Ezúttal is minden állomást más és más közösség végzett, és fiatalokat kértek fel erre zömében. „Úgy látom, az egyházban ismét újból virágzik a keresztút, amelynek többféle hagyománya létezik. Mivel a Szentföldön, Jeruzsálemben nem tud ezen mindenki részt venni, kialakult, hogy a templomokban kezdték el imádkozni, s így végigjárni ezt az utat, és több településen – például Szegeden – a várost járva élik végig az eseményeket lélekben a hívek” – fogalmazott Köllő Sándor. Mint mondta, ilyenkor húsvét előtt mindenki próbál egy kicsit befele fordulni, figyelni magára, és felkészülni az ünnepre akár hitében, akár életében megújulni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.